Fotocredit: LTD Gravelfest

8 Nederlandse fietsers die je maar wat graag wil volgen | Instagram inspiratie

door

Social media barst van de inspirerende fietsers. Zelfs in ons kleine kikkerlandje vind je er een hele hoop. Sterker nog, wij moesten keuzes maken en hebben er 8 voor jou op een rijtje gezet. In willekeurige volgorde. Mocht je ze nog niet volgen, laat je dan vanaf nu inspireren.

Tristan Bogaard

Hieronder laat Tristan een nieuwe fiets zien maar als je zijn kanaal bekijkt dan zie je eigenlijk alleen maar epische fietsvakanties. Hij reist al 9 jaar de wereld rond op z’n fiets en dat levert de mooiste plaatjes en ontmoetingen op.

Douwe Doorduin (Douwedoetdingen)

Eindelijk iemand die het fietsen niet zo serieus neemt. Zo lijkt het, want ondertussen wil Douwe maar wat graag mee doen aan het WK Gravel. Of dat gelukt is? Check zijn account.

Marieke Valtena

Misschien iets minder groot dan de andere 7, maar wel altijd vol kleurrijke beelden en omringd doro gezellige mensen. Ze is regelmatig te zien bij wedstrijden of events dus mocht je worden ingehaald door een scala aan kleuren? Grote kans dat het Marieke is.

Martijn van Strien (Fernwee)

Dat Martijn vrijwel al zijn video’s in het Engels maakt, dat zegt veel over zijn mondiale bereik. Eerder schreven we al een kort artikel over zijn YouTube kanaal. Op Instagram is hij even zo groot. Geen uitdaging is hem te groot en op z’n tijd plaatst hij handige info over bijvoorbeeld het schoonmaken van je fiets.

Erwin Sikkens

Deze gravelkoning uit Gelderland mag niet in de lijst ontbreken. Hij schrijft en fotografeert voor de wielersport en staat er misschien wel even vaak zelf in. Zijn Green Divide is in Nederland bekend bij elke bikepacker en zijn foto’s zijn om van te smullen.

Sanne Hitipeuw

Sanne heb ik tijdens een persevent van Fjällräven en Specialized ontmoet. Een hele warme persoonlijkheid met hele warme beelden. Sinds kort een trotse moeder, en dat dat gepaard kan gaan met alles uit het leven halen, dat bewijst ze dubbel en dwars. Bekijk de beelden op haar kanaal.

Gijs Bruinsma

Deze man mag niet ontbreken. Gijs Bruinsma is misschien wel Neerlandsch bekendste routebouwer. Een echte gravelaar. Wij hebben hem kort geïnterviewd toen hij als ambassadeur werd gevraagd om bij te dragen aan de ‘gravelcode‘. Niet heel actief of Instagram maar gezien zijn status, zeker een toegevoegde waarde in het rijtje.

Laurens ten Dam

Last but certainly not least: Laurens ten Dam. Deze legende heeft waarschijnlijk geen introductie nodig. Oud prof bij onder andere de Raboploeg maar inmiddels in de wielersport bekend al jaren bekend als ambassadeur voor de gravelsport. Neemt deel aan legendarische endurance races en doet van alles voor zijn ‘Live Slow Ride Fast’-beweging. Podcasts, kleding, you name it.

EntertainmentTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.