We like! Het boek ‘Two Years on a Bike’

door


Stel je voor: non-stop op avontuur, met als enige bagage een paar tassen, een fiets en je eigen gedachten. Werken doe je in wegrestaurants en je noemt de weg je thuis. Een weg die helemaal van Canada naar Argentinië slingert. Een weg die je blootstelt aan regen, wind en de brandende zon. Maar ook een weg die je kennis laat maken met nieuwe landen, culturen en bovenal de meest inspirerende mensen. Lijkt misschien aantrekkelijk, misschien ook helemaal niet. Er is in ieder geval één persoon die het deed. Dat is fotograaf en reisschrijver Martijn Doolaard. Hij documenteerde zijn leven voor twee jaar lang en maakte er het boek Two Years on a Bike over. Een pareltje vol adembenemende verhalen en fantastische foto’s, die je laten wegdromen over het avontuur dat we eigenlijk allemaal wel zouden willen meemaken.

Two Years on a Bike
Two Years on a Bike, Martijn Doolaard & gestalten 2021

Two Years on a Bike

Een fietsnomade noemt Doolaard zichzelf. En over dat leven schrijft hij verhalen. Net als over hoe het is om een mega minimalistisch leven te leiden. Al zijn benodigdheden zitten immers in een paar fietstassen. Daarnaast geeft hij tips over hoe je jarenlang op de weg kunt leven en hoe ook jij je eigen fietsavontuur kunt voorbereiden. Inspirerend én handig dus. Maar daarnaast is het vooral ook een heel mooi boek. Vol met prachtige foto’s die je meenemen door de steeds hoger wordende Andes, de ondoordringbare jungles van Mexico en de populaire Californische kust, maar ook door verlaten woestijnen en overbevolkte steden.

Two Years on a Bike
Two Years on a Bike, Martijn Doolaard & gestalten 2021

Een auteur van eigen bodem

Martijn Doolaard is een Nederlander die lange tijd als grafisch vormgever werkte. Tot 2015, want dat was het moment dat hij op zijn fiets stapte om naar China te reizen. Van die reis maakte hij overigens ook een boek, One Year on an Bike. Dat boek werd uiteindelijk verfilmd naar een documentaire en won diverse prijzen. Net als zijn eerste boek, is ook zijn tweede boek uitgegeven door Gestalten. Gestalten staat bekend om het uitgeven van prachtig vormgegeven boeken die voornamelijk vol beeld staan.

Two Years on a Bike
Two Years on a Bike, Martijn Doolaard & gestalten 2021

Two Years on a Bike

★★★★★
42,50  op voorraad
Bol.com
Laatst geupdatet op 27 september 2023 09:20
EntertainmentFietsvakantieTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.