Crankworx Innsbruck (21 t/m 25 juni 2023)

door

Mountainbike liefhebbers kunnen deze zomer hun hart weer ophalen, want voor de 7e keer vindt Crankworx plaats in Innsbruck. De internationale top van mountainbikers, pro-racers en downhill teams reizen af naar Oostenrijk om er weer een waar spektakel van te maken. Los van de races zijn er tal van activiteiten en feesten rondom het event. Mocht je nog niets op de planning hebben staan dan weet je nu waar je 21 t/m 25 juni moet zijn.

Crankworx WhippOff
Crankworx WhippOff | © Innsbruck Tourismus / Stefan Voitl

Strijden om de King & Queen van Crankworx

Crankworx is een legendarisch mountainbike event. Het evenement werd voor het eerst in 2004 georganiseerd in Whistler (Canada). Inmiddels heeft het een mondiaal karakter. Naast Tirol en Whistler stopt de wereldtour in Rotorua (Nieuw-Zeeland) en Cairns (Australië). Deze zomer strijken van over de hele wereld mountainbikers neer voor de Innsbruck editie. Pro-bikers strijden in 7 disciplines om de titel King & Queen of Crankworx.

Crankworx Pump Track
Crankworx Pump Track, Crankworx Innsbruck| © Innsbruck Tourismus / Stefan Voitl

Volop randactiviteiten bij Crankworx in Inssbruck

In de Oostenrijkse bergen kun je 5 dagen lang genieten van alles wat de sport te bieden heeft, want naast het spectaculaire pro-event vind je in het Bikepark Innsbruck verschillende side events. Een gevarieerd programma voor zowel de kleine als grote fans. Zo is er een bike expo met de nieuwste trends uit de branche en vind je er nieuwe trails van het Bikepark Innsbruck. Wie nog niet genoeg krijgt van de mountain-vibe, mag de afterparty’s in de stad zeker niet missen.

Crankworx Speedstyle Mutters
Crankworx Speedstyle Mutters | © Innsbruck Tourismus / Stefan Voitl

Meer informatie over het event vind je op de website van Innsbruck Tourism.

EventkalenderMountainbikenOostenrijkTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.