Credits: Yalck Eysbouts

Düsseldorf jaarlijks de place to be voor fietsfanaten tijdens Cycling World

door

Elk voorjaar, met de start van het nieuwe fietsseizoen, is Düsseldorf een weekend lang de place to be voor fietsfanaten uit heel Europa. Vlakbij het gezellige stadscentrum vindt jaarlijks Cycling World plaats. Meer dan 25.000 bezoekers, 500 merken verspreid over 300 stands in imposante hallen, op een steenworp afstand van hartje Düsseldorf. Wij brachten in 2024 een bezoek aan het event, net over de grens met Nederland.

Van ieder fietstype tot elke accessoire, het is te vinden op het Cycling World event

Of je nou op zoek bent naar een splinternieuwe lichtgewicht racefiets of een bakfiets, een fietshelm of een felgekleurde fietsbel met roze franjes, iedereen komt aan zijn trekken. Al is het alleen maar om even te kunnen watertanden bij die aerodynamische tijdritfiets, je ondertussen afvragend of je ook met één nier (en tijdritfiets) zou kunnen leven. Hoewel ik als echte Nederlander al vier fietsen van verschillend kaliber in mijn schuurtje heb staan, bekroop me dan ook even het gevoel dat de verzameling nog wel een broertje kon gebruiken.

En natuurlijk kan er getest worden

Er zijn weinig plekken ter wereld waar zoveel opties in een ruimte bekeken en uiteraard ook getest kunnen worden. Terwijl jongelui met mountainbike een heel parcours doorkruisen en peuters op hun loopfiets het minirondje rennen, fietsen buiten alle fietsrassen door elkaar.

Cycling World is perfect te combineren met een weekendje Düsseldorf

En als die nieuwe fiets (of felgekleurde fietsbel met roze franjes) dan in de pocket is, kunnen de resterende euro’s besteed worden in het centrum van de stad. Een bezoek aan Cycling World is perfect te combineren met een weekendje Düsseldorf.

Ben je een bierliefhebber, dan kun je in Düsseldorf niet om Altbier heen, al eeuwen gebrouwen (en gedronken) volgens oud recept in de Altstadt. Met lokale gids zijn ook verschillende biertours te maken, maar pas op, het tempo ligt hoog (en dan bedoel ik niet het wandeltempo).

Met 700km fietspaden een fietsstad bij uitstek

De fietsbenen hoeven zich ook geen zorgen te maken. Met maar liefst 700km aan fietspaden is Düsseldorf een ideale fietsstad. Fiets kilometers langs de Rijn of ga, net als wij, op pad met gids. Klaus nam ons mee langs verschillende internationale kunstwerken, maar dan met de straatstenen als hun canvas. In de Kiefernstrasse fiets je langs tientallen huizen die met grafitti omgetoverd zijn tot een grote, kleurrijke galerij. Graffiti als urban art, in plaats van de bekende zwarte leuzen op onze NS trein en de reinigingsdienst die in het tunneltje in jouw buurt weer druk aan het schrobben is.

Op de website van Visit Düsseldorf vind je een overzicht van de beste activiteiten in Düsseldorf en omgeving.

DuitslandEntertainmentEuropaEventkalenderTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.