Iets nieuws voor op je bucketlist: op een e-mountainbike door de bergen

door

Maak dit jaar de Alpen onveilig op je e-mountainbike. Bewonder de prachtige panorama’s, meren, watervallen en valleien van de Zugspitz-regio op de doodste gemak. Van meer dan 100 eMTB-routes, welke kies jij?

Waarom e-mountainbike?

Door de bergen fietsen is ontzettend leuk en mooi, maar niet altijd even ontspannend. Ze zeggen misschien wel “it’s not the destination, it’s the journey” maar die journey naar de top van een berg kan erg uitputtend zijn. Met een e-mountainbike is geen helling te steil. Je geraakt niet enkel minder snel buiten adem, je ziet ook simpelweg meer van je route. Toch zin in een uitdaging onderweg? Geen probleem, je kan de ondersteuning aanpassen naar jouw gewenste moeilijkheidsgraad.

Met de e-mountainbike door de Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena is niet onbekend met e-MTB’s. Je kan al bij verschillende fietsverhuurders zo’n elektrische mountainbike krijgen en de prachtige bergen beklimmen. Waarom de Tiroler Zugspitz Arena? Simpelweg omdat daar al super gave paden zijn voor e-mountainbikers door Approved Bike Area. Rustig beginnen met een gravelpad? No stress, Tiroler Zugspitz Arena heeft er genoeg. Klaar voor een stevige tocht? Ga dan een van de vele uitdagende tracks aan.

Het is natuurlijk een elektrische fiets, dus wat als deze uitvalt? Er zijn talrijke laadpunten en fietsspecialisten om iedereen bij het minste probleem bij te staan.

Als het je eerste keer op een e-mountainbike is, raden we je aan om je eerste tochten met een gids te doen. Deze zal je uitleg geven over hoe je de fiets gebruikt, welke technieken je juist moet hanteren en welke paden je best volgt.

e-mountainbiken

Bezoek de Tiroler Zugspitz Arena

Net over de grens met Duitsland, kom je Tirol tegen. De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend bij vele toeristen om hun vele hotels en campings waar iedereen even kan relaxen. In deze oase van rust kan je mediteren, aan yoga doen of gewoon genieten van de wonderbaarlijke natuur.

Psst… Kleine tip

Koop je een Z-ticket aan, zo kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

AlpenMountainbikenOostenrijkTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.