Ontdek de Faaker See op de mountainbike

door

Strandcamping Anderwald is dé perfecte uitvalsbasis voor de leukste en tofste outdooractiviteiten. Zo kan je er deelnemen aan bergbeklimmen, canyoning of de mooiste tochten langs de Faaker See op de mountainbike. Wij gingen op uitzichttoer met de e-mtb. En die elektrische ondersteuning hadden we nodig.

Faaker See op de Mountainbike

Onder de Mountainbikers is de Faaker See een hele bekende bestemming. Het is er een groot fietswalhalla in Oostenrijk. En dat is niet gek ook, want je kan de Faaker See op de mountainbike als geen andere manier verkennen. Zo maak je lekker snel veel kilometers en kom je op plekken waar je met de auto niet kan komen. Uiteraard kom je ook helaas ook niet op alle plekken waar je alleen hikend wel kan komen. Hoe dan ook, de Faaker See op de Mountainbike verkennen is een must als je er op vakantie bent.

E-Mtb

Tegenwoordig zie je ze steeds meer; de elektrische fietsen. Het werd vroeger gezien als het vervoersmiddel voor de luie en oude mensen, maar dat is al láng niet meer. Misschien hebben we het in Nederland niet echt nodig op een mountainbike, maar tijdens een ritje met meer dan 1100 hoogtemeters ben je blij dat je continu een zetje in de rug blijft krijgen. Een groot voordeel is dat deze tour voor vrijwel iedereen te doen is. Daarnaast blijf je er langer fris door en kan daardoor nóg meer genieten van de uitzichten op de Faaker See op de mountainbike.

Uitzichttoer

De uitzichttoer heet niet voor niets zo. Je fietst vanaf Camping Anderwald zo de bergen in, waar je een flinke klim maakt. De beste manier om de Faaker See op de mountainbike te zien, is door te stijgen. De klim heeft ongeveer 1100 hoogtemeters en laat je zelfs even door Slovenië rijden. Vervolgens daal je weer af en neem je wat mooie zijwegen. De begeleider bekijkt naar het niveau van de deelnemers, zodat iedereen de mooiste en beste wegen naar boven en beneden kan nemen. Na ruim 3 uur ben je weer terug op de camping en kan je heerlijk genieten van een mooie inspanning. En pas dan weet je dat er geen mooier uitzicht is dan dan de Faaker See op de mountainbike.

FaakerSee-op-de-mountainbike

MountainbikenOostenrijkTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.