Fatbiken in de sneeuw doe je in Les Menuires

door

Wij Nederlanders zijn gek op fietsen. We doen het zo graag, dat we steeds vaker de fiets mee op vakantie nemen. Achterop de auto richting onze zomervakantiebestemming. Maar wist je dat je tijdens de wintersportvakantie ook super toffe fietstochten kunt maken? Zelfs in de bergen, waar dan sneeuw ligt! Op je fiets downhillen, over de piste. Klinkt spannend. Of het dat ook is? Wij testten het voor je uit in Les Menuires. Daar gingen we fatbiken in de sneeuw.

fatbiken in de sneeuw

Fatbiken in de sneeuw

Wintersportbestemming breiden hun aanbod steeds verder uit. Alleen skiën of snowboarden is te beperkt. Bezoekers willen graag ook andere activiteiten kunnen doen tijdens het wintersporten. Denk aan sleeën, sneeuwscooter rijden, tourskiën en paragliden. In Les Menuires kun je veel van deze activiteiten ook doen. Voor het sleeën is er een speciale rodelbaan aangelegd, die naast de piste loopt. Over diezelfde rodelbaan, de Roc’n Bob, kun je nu ook met de fiets naar beneden. Geen gewone fiets, maar eentje met hele dikke banden. Een zogenaamde fatbike.

fatbiken in de sneeuw

Get a grip

Toegegeven: aan de start van het parcours waren de zenuwen bij ons best wel aanwezig. Het parcours van de Roc’n Bob had ik al per slee verkend, dus ik wist dat er best wel wat steile stukken en een hoop bochten in zaten. Op de slee zit je lekker laag bij de grond. Maar op de fiets is dat toch een ander verhaal. Bovendien lijken wielen eerder onder je vandaag te schuiven. Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Eenmaal op het parcours kwam ik erachter dat je met die dikke banden super veel grip hebt. Bovendien kun je hartstikke goed remmen, waardoor je zo stil staat. Als het nodig is natuurlijk, want liever vlieg je lekker hard naar beneden, die berg af. Adrenaline kick gegarandeerd!

Durf jij het aan?

Fatbiken in de sneeuw doe je in Les Menuires op woensdag, donderdag en vrijdag. Je start bij dezelfde gondel als waar de Roc’n Bob start. Je neemt de fiets mee in de Roc1 gondel omhoog. Bovengekomen ga je linksaf en sta je meteen aan de start van de afdaling. De afdaling zelf is zo’n 4km lang, kent een hoogteverschil van 400 meter en bestaat uit 20 bochten. Zorg wel dat je de activiteit minstens een dag van tevoren reserveert. Dit kun je doen bij het kantoortje van de Roc’n Bob bij de gondel Roc1. Een afdaling kost 35 euro p.p. Daarvoor krijg je een Fat Bike, full body protector, helm, toegang tot de gondel én een gids tot je beschikking.

fatbiken in de sneeuw

AlpenEuropaFrankrijkTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.