Brabants Fietscafé - Bierbrouwerij Oijen

Fietsen in Brabant maak je extra speciaal met de Fietscafés

door


Houd jij van fietsen en zoek jij steeds weer naar nieuwe ervaringen op dit gebied? Dan is dit artikel geknipt voor jou. Fietsen in Noord-Brabant is op zich natuurlijk al een heerlijke bezigheid, maar nu kun je deze ervaring nog wat specialer maken. Je kunt vanaf nu namelijk bij officiële Brabantse Fietscafés je fietstocht starten, de benen strekken of een welverdiend hapje of drankje doen. De horecagelegenheden met het label ‘Brabantse Fietscafés’ – initiatief van VisitBrabant – bevinden zich vlak bij de fietsknooppuntroutes. Noord-Brabant telt nu al twintig Fietscafés en naar verwachting komen hier nog tientallen bij. Benieuwd wat zo’n Fietscafé je nog meer te bieden heeft? Dan vertellen wij je graag hoe en wat.

‘Fietsen doe je in Brabant’

Misschien ken je de slogan ‘Fietsen doe je in Brabant’ wel. Ze zijn te zien op de fietsroutepanelen langs de knooppuntroutes. Het maakt dan ook meteen duidelijk dat Noord-Brabant een zeer geschikte provincie is voor fietsliefhebbers. De provincie is in bezit van pittoreske dorpen, gezellige en indrukwekkende steden en een prachtige natuur. Deze natuur ligt op fietsafstand en verbonden via een uitgebreid fietsroutenetwerk. Deze ervaring is nu dus uitgebreid met de Brabantse gastvrijheid in de vorm van Fietscafés. Zo kun je van de prachtige natuur en omgeving genieten en de gastvrijheid van de Brabanders ervaren.

fietsen in Brabant
Brabants Fietscafé – Biesbosch Museumeiland

Kwaliteit en gastvrijheid staan voorop

Niet alle horecagelegenheden zijn een officieel Brabants Fietscafé. Je herkent ze aan het label ‘Brabants Fietscafé’. Door de horeca te bezoeken en te genieten van een hapje of een drankje maak je van een fietstocht meteen een dagje uit. Via het netwerk van Brabantse Fietscafés vind je gegarandeerde uitstekende horecagelegenheden op je route. Ook al fiets je in een dorpskern, een stad of in landelijk gebied, er is altijd wel een heerlijk plekje te vinden. Fietsers kunnen niet alleen terecht voor een hapje of drankje, ook kunnen fietsers hun e-bike opladen, bidons vullen en gebruik maken van een fietsreparatiekit, een EHBO-set of een fietspomp. De Fietscafés richten zich dus echt op fietsers, waardoor je je meer dan welkom voelt.

Lekker uitrusten in een museum of kasteel

De Fietscafés zijn niet zomaar doorsnee cafés. Ze variëren van Kasteel Heeswijk tot Oorlogsmuseum Overloon en van Recreatiepark TerSpegelt tot Taverne d’n Ouwe Brandtoren. Elk is voorzien van een zeshoekige ‘Brabants Fietscafé’ sticker, zodat je gelijk weet of je goed zit. Ze liggen direct aan of vlakbij de fietsroutes, dus je hoeft er ook niet uitgebreid naar te zoeken. Ben je toch niet helemaal zeker waar je ze kunt vinden? Dan kun je de Fietscafés opzoeken via VisitBrabant. Wil je van tevoren een fietsroute uitstippelen zodat je echt nergens meer over na hoeft te denken en heerlijk kunt genieten van de omgeving? Dan kan dat via Routes in Brabant.

fietsen in Brabant
Brabants Fietscafé – Kasteel Heeswijk

Fietsen in Brabant doe je met VisitBrabant Routebureau

VisitBrabant Routebureau zorgt samen met haar partners voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Noord-Brabant. Dit doen ze in opdracht van de provincie en de gemeentes. Dit is niet het enige wat ze doen. Ook ontwikkelen ze nieuwe belevingsroutes en zorgen ze voor de promotie van Brabant als dé routeprovincie van Nederland. Wanneer je je fietstocht plant met behulp van VisitBrabant weet je dus zeker dat je alle plekjes bezoekt die je absoluut niet mag overslaan.

DagtochtenFietsroutesNederlandNoord-BrabantTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.