Prachtig fietsen in het Noordelijke Zwarte Woud

door

Heb je er ooit aan gedacht om te gaan fietsen in het Zwarte Woud? Wat het antwoord ook is, wij hebben iets voor je: het Noordelijke Zwarte Woud, dé plek voor fietsers. Door de vele mogelijkheden en prachtige routes heb je hier genoeg te beleven. Of je nu komt voor rust of voor avontuur, het kan hier beide.

Het Noordelijke Zwarte Woud als échte fietsplek

Als je houdt van fietsen, dan is het Noordelijke Zwarte Woud een plek waar je echt naartoe moet gaan. Op een steenworp afstand van Nederland begeef je je al in een hele andere omgeving. Neem je eigen fiets mee of huur daar een fiets, het is allemaal mogelijk. Fiets door de prachtige bergen, bossen, valleien, wijngaarden en oude kastelen.

Je vindt hier niet alleen mooie landschappen, maar ook goed bewegwijzerde fietstochten. Combineer bijvoorbeeld de twee rivierfietspaden Nagoldtal-Radweg en Enztal-Radweg tot een indrukwekkende rondrit.

Fietsen Zwarte Woud

E-bikefietsen door het noorden van het Zwarte Woud

Het Noordelijke Zwarte Woud heeft veel aanbod als het gaat om tochten op de e-bike. In totaal tellen ze er 16. Deze gaan allemaal door het schitterende natuurgebied. Het fijne aan deze plek is, is dat er bijna in elk dorp wel een e-bike verhuur en oplaadpunt zit. Je hoeft dus in ieder geval niet te stressen om een lege accu.

Voor meer tochten met de e-bike klik hier.

Ik kies liever voor de tourfiets

Graag fietsen door het Zwarte Woud zonder ondersteuning? Ook hiervoor zijn er maar liefst 28 tochten gecreëerd. Ontdek by bike de meest unieke plekken en beslis helemaal voor jezelf welke route je kiest. Zo kan je optimaal genieten van jouw vakantie in het Zwart Woud.

Voor de tochten met de tourfiets klik hier.

Fietsen Zwarte Woud tourfiets

Uitdaging voor de meerdaagse fietser

Wil je graag meerdere dagen op pad? Ook voor jou heeft het Noordelijk Zwarte Woud wat in petto. Zo heb je bijvoorbeeld de Panorama-fietsroute die je in 287 kilometer door het schitterende gebied brengt. Combineren met kamperen? Onderaan het artikel vertellen we je hier meer over.

Voor meer tochten voor de meerdaagse fietser klik hier.

Ik ben meer van het mountainbiken of racefietsen

Ben je graag bezig met de mountainbike? Dan hebben ze meer dan 20 soorten mountainbikeroutes. Deze kun je helemaal naar jouw wens fietsen. Ben je een beginner, maar vind je het wel super gaaf om te doen? Dan kies je voor een gemiddelde route. Graag veel uitdaging? Dan kan je kiezen voor een zware route. Ook heeft het Zwarte Woud aan de racefietser gedacht. Want ook voor diegene die houdt van gewoon lekker op de weg rijden, zijn tien prachtige routes samengesteld. Het heeft voor iedereen dus wat! De omgeving is prachtig groen, met afwisseling van bos en berg.

Voor meer tochten voor mountainbikers klik hier.
Voor meer tochten voor racefietsers klik hier.

Mountainbiken

Combineer je fietsvakantie met uniek kamperen

In het Zwarte Woud kun je fantastisch kamperen. Zoals bijvoorbeeld langs de rivieren Nagold en Enz. De campings zijn goed onderhouden en hebben vaak de meest gewilde faciliteiten. Spring in het zwembad na een dag flink bezig te zijn geweest of geniet van de barbecue-avonden in de vrije natuur.

Wil je meer informatie over het hele gebied? Klik dan hier. Liever een ander Duits gebied ontdekken? Dan is de Schwäbische Alb een fantastisch fiets-walhalla.

Fietsen Zwarte Woud
DuitslandTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.