Deze fietskleding en -accessoires mogen niet ontbreken op een festival

door

De zomermaanden zitten elk jaar weer tjokvol festivals. Lowlands, Pinkpop, Down the Rabbit Hole of wat te denken van de Vierdaagsefeesten? Elk jaar is het weer bal. Op sommige evenementen is het zien-en-gezien-worden, op andere kun je lekker praktisch voor de dag komen. Voor beide groepen hebben wij een paar items op een rijtje gezet. Fietskleding en -accessoires die eigenlijk best prima kunnen op een festival. Daar had je vast nog nooit aan gedacht?

Regenponcho voor de regenachtige momenten

Ja, ja, het weer in Nederland is wisselvallig. De beelden van vrolijke buikschuivende festivalgangers staan nog altijd op onze netvlies. Nu kun je op festival meestal prima in een feesttent schuilen, het enige probleem is dat iedereen bij een plensbui dekking zoekt. Vaak net nu je favoriete band op de open mainstage speelt. Een poncho biedt uitkomst. Claim je plek vooraan het podium want niemand zal je daar nog wegjagen. AGU heeft een aantal poncho’s op de markt gebracht die ook nog eens een vette print hebben. Fjällräven en Specialized hebben er naast een gewone poncho zelfs een poncho die je als slaapzak om kunt bouwen. Hoe vet is dat?

Bucket hat voor de zonnige én regenachtige dagen

De bucket hat. Je ziet ze steeds vaker en dat is niet zo gek. Zo’n vissershoedje beschermt je bolletje tegen zowel de regen als het zonnetje. Hip bij de niet-echte-supporters in voetbalstadions, maar nog hipper op een festival. AGU heeft ze zelfs in bijpassende kleuren met een poncho zoals zwart of wit.

Heuptas of een slingbag voor je losse items

De fanny packs zijn bijna niet meer aan te slepen. Vroeger ideaal voor om de heupen van doorgewinterde wandelaars, tegenwoordig ideaal voor om de schouders van doorgewinterde festivalganger. Wie zijn pakje sigaretten niet wilt pletten en ook nog ruimte nodig heeft voor zonnebrand, een programmaboekje, portemonnee en telefoon heeft ruimte genoeg in zo’n kek tasje. Die van Fjällräven & Specialized lijkt misschien wat groot maar hij heeft vakjes voor je drankjes én je kunt hem ombouwen tot rugzak. Wat dan weer handig is om je poncho en hoedje in op te bergen.

AGU heeft een upcycle-tassenlijn ontwikkeld. Ze hebben een stuurtasje en een praktische slingbag in de lijn zitten. Alleen voor het upcyclen krijgen ze wat ons betreft al credits maar dat je je flesje in een tasje mee kunt dragen is wel re-te-handig. Er zit nog een ritjes in waar je eventueel muntjes in kunt bewaren zodat je je portemonnee in je tent kunt verstoppen.

Korte broek en bijpassend shirt

Dat fietskleding alleen maar strak om je lijf moet zitten is niet meer van deze tijd. Steeds meer merken investeren in losse kleding. Gravelbiken heeft daar een invloed op gehad. Bijkomend voordeel is dat ze hip genoeg zijn om op een festival te dragen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het S/F broekpak? Veel zakken, tochtritsen en het ziet er gewoon überhip uit.

Wat zijn nou fietsitems waarvan jij zegt, die mogen echt niet ontbreken op een festival? Laat het ons weten in de comments.

AGUEntertainmentFietskledingFjällrävenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.