Gravel4AIR: gravelen voor het goede doel

door

3 dagen, 3 landen, 3 etappes, 3 varianten en veel meer dan 3.000 hoogtemeters. Uitdagende routes vanuit Slenaken in Zuid-Limburg met de echte Skate4AIR elementen. Afzien in de natuur, gezelligheid, goede verzorging en jezelf inzetten voor het goede doel. Een avontuur waarin je wordt uitgedaagd om je fysieke en mentale grenzen te verleggen, terwijl je tegelijkertijd onderzoek tegen taaislijmziekte steunt. Dat is het unieke 3-daagse Gravel4AIR, gravel evenement, dat plaatsvindt van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni 2024.

Gravel4AIR

Gravel4AIR is een ware uitdaging voor de avontuurlijke fietser die houdt van pittige klimmetjes, uitdagende afdalingen, goede gravelstroken en mooie vergezichten. Maar Gravel4AIR is meer dan alleen een fietstocht. Het is een manier om jezelf te testen op sportief vlak en tegelijkertijd het verschil te maken voor iedereen met taaislijmziekte

3 dagen gravellen vanuit Zuid-Limburg

Het event start drie dagen lang bovenop de Loorberg, in het Zuid-Limburgse Slenaken. Vervolgens voltooi je de 3 unieke etappes in je eigen tempo. Daarbij kun je kiezen uit 3 verschillende varianten. De Corto-variant, waarbij je iedere dag 60 kilometer fietst en 750 hoogtemeters maakt. De Cento-variant waarbij je 100 kilometer per dag aflegt en 1.250 hoogtemeters. Of de Lungo-variant waarbij je gaat voor 150 kilometer per dag en 1.900 hoogtemeters. Vervolgens krijg je de drie GPX-tracks toegestuurd die horen bij de variant die jij kiest. Onderweg zijn er checkpoints die helpen bij de navigatie, maar er ook zijn voor een stukje veiligheid.

Gravel4AIR

Een mooie beleving

Dit is niet zomaar fietsen voor het goede doel. Het is vooral een hele mooie ervaring. Sowieso fiets je in een prachtige omgeving. Je doorkruist drie landen: Nederland, Duitsland en België. Daarbij voert ook nog eens driekwart van de route over onverharde ondergrond. Daarnaast is het ook een mooie uitdaging voor jezelf. Onderweg trotseer je pittige beklimmingen en technische, veeleisende afdalingen. Door net dat stukje extra te geven, levert dit event je ook iets meer op. Zowel persoonlijk als voor onderzoek. Want uiteindelijk draait het er natuurlijk ook om een mooi geldbedrag op te halen voor het goede doel.

Taaislijmziekte

Taaislijmziekte, ook bekend als cystic fibrosis (CF), is een erfelijke aandoening die voornamelijk de longen, het spijsverteringsstelsel en de voortplantingsorganen aantast. Mensen met taaislijmziekte produceren taai, plakkerig slijm dat infecties veroorzaakt. Dit kan leiden tot ernstige ademhalingsproblemen, frequente luchtweginfecties en uiteindelijk longschade. Daarnaast kan taaislijmziekte ook problemen veroorzaken in het spijsverteringsstelsel, waaronder verstopping van de alvleesklier en moeilijkheden bij het verteren en opnemen van voedingsstoffen.

Hoewel er momenteel geen genezing voor taaislijmziekte is, zijn er nieuwe medicijnen en behandelingen beschikbaar om symptomen te verlichten en complicaties te beheren. Hoe meer geld er komt voor onderzoek, hoe meer de behandelingen kunnen worden verbeterd.

Gravel4AIR clinics

Ter voorbereiding op het evenement worden er twee clinics georganiseerd. Uiteraard wordt er gegraveld tijdens deze dagen. Daarnaast is er ook een plenair programma onder leiding van ambassadeur Jochem Uytdehaage. Op zondag 17 maart vindt de Gravel4AIR clinic plaats bij Fietscafé De Proloog in Amerongen van 09.00 – 14.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is in Gravel4AIR is van harte welkom. De andere clinic vindt plaats op zondag 14 april. Die locatie wordt nog bekendgemaakt.

EuropaEventkalenderGravelbikenLimburgNederlandTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.