Mountainbiken in Livigno is het summum voor fietsliefhebbers

door

Bij het horen van Livigno gaat menig fietsershart sneller kloppen. En dat is niet voor niets. Het plaatsje ligt op ruim 1800 meter en is daardoor dé Europese uitvalsbasis voor hoogtetrainingen. De ene wielrenner na de andere mountainbiker leeft zich volledig uit in deze prachtige omgeving. En dat mountainbiken in Livigno echt top is, wordt wel bewezen door de naam one of the world capitals for mountain-biking. De trails zijn uiteraard in perfecte conditie en Livigno was zelfs host van onder andere de World Cup.

Mountainbiken-in-Livigno Mottolino

Mountainbiken in Livigno

Livigno ligt geïsoleerd en heeft daardoor alle ruimte voor outdooractiviteiten. Van de mooiste hikes, suppen op het meer, een prachtig skigebied, wielrennen over de hoogste toppen naar Zwitserland tot mountainbiken. Elke outdoorgek komt hier volledig aan zijn portie. Mountainbiken in Livigno is hier in de zomer één van de grootste activiteiten. En met ruim 3.200 kilometer aan trails, paden en wegen kan elke mountainbiker en downhiller zijn hart bloed sneller stromen. Waar wacht je nog op, zet de fiets op de auto en in 9 á 10 uur sta je er. Uiteraard kan je in Livigno ook gewoon de fiets huren.

Elk niveau

Zoals je je kan voorstellen, heb je met de ruim 3.200 kilometer voor ieder wat wils. Wil je alleen downhill, dan neem je gewoon de gondels omhoog en kan je lekker naar beneden razen. Liever gewoon omhoog klimmen, dan kan je via verschillende wegen en trails omhoog klimmen. Uiteraard is een elektrische fiets ook een optie. Wij kozen ervoor om een e-mountainbike te huren, want dat is wel lekker klimmen in de bergen. Naast de keuze van de fiets en omhoog fietsen, zijn er ook tal van afdalingsmogelijkheden. Zo kan je makkelijke tot zeer moeilijke routes afdalen, gebruik maken van een bike park en flow trails.

Mountainbiken-in-Livigno Downhill

Go your own way

Mountainbiken in Livigno is super easy. De paden zijn perfect aangegeven en onderhouden en met de goede bike-map kan je jouw routes goed uitstippelen. De kant van Mottolino is meer gericht op freeriding en downhilling. Beginners kunnen hier prima uit de voeten, maar de Mottolino kant is over het algemeen meer voor gevorderden. Het bike park met jump area’s geeft al wel voldoende aan. De Carosello 3000 kant is eveneens voor iedereen. De focus ligt aan deze kant iets minder op het freeriden en downhillen, maar meer op het mountainbiken. En dan niet zomaar mountainbiken, maar met een fenomenaal uitzicht.

Mountainbiken-in-Livigno-uitzicht

Life after

Uiteraard is er na een dagje mountainbiken in Livigno veel te doen. De plaats bruist. Livigno is taxfree en daarom erg geschikt om te shoppen. Met de ruim één kilometer lange winkelstraat, komt iedere shopper aan zijn trekken. Maar het draait natuurlijk niet alleen om shoppen. In Livigno kan je ook heerlijk genieten van de Italiaanse keuken en goede après-mountainbike. We kunnen wel stellen dat Livigno misschien wel een van de outdoor hoofdsteden van Europa is.

Mountainbiken in Livigno Meer van Livigno
Mountainbiken in Livigno
EuropaMountainbikenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.