Race door het Atlasgebergte met deze unsupported wielerrace

door

Een wielerrace waarbij je fysiek en metaal behoorlijk op de proef wordt gesteld. Een race tegen de klok door het Atlasgebergte. Een absolute aanrader voor elke avonturier. Hebben we je interesse gewekt? Lees dan snel verder.

Een wielerrace door het Atlasgebergte

De Atlas Mountain Race is een niet-ondersteunde wielerwedstrijd van ruim duizend kilometer door de bergen van Marokko. De race bestaat uit een vaste route waar je niet van mag afwijken. De start is in Marrakech. Vanaf dit punt laat de route de renners een flink gedeelte van het Marokkaanse Atlasgebergte doorkruisen. De finish is in Agadir. Tijdens deze race stopt de klok niet met tikken en heeft het weer vrij spel. De route bestaat uit gravel, single en double track en oude koloniale pistes die vrijwel nooit worden gebruikt en al lang zijn vergeten door de bewoonde wereld. Er is weinig tot geen asfalt en de afstanden, waar niks en niemand is te zien, zijn enorm. Beovendien kom je maar enkele bevoorradingspunten tegen. Dit betekent dat je zuinig moet zijn met je energie.

Wat deze race zo bijzonder maakt

We hebben het hier dus over een meerdaagse race waarbij je fysiek en metaal enorm op de proef wordt gesteld. In totaal fiets je zo’n 1.148 km, tenzij je een paar keer verkeerd rijdt. Daarnaast maak je ook ontzettend veel hoogtemeters. In totaal stijg je zo’n 25.280 meter. Verder dien je volledig onafhankelijk te fietsen. Ofwel, als er iets kapot gaat, zoals je ketting of een spaak, dan moet je deze zelf repareren. Lukt dat niet? Dan is het einde verhaal. Ook moet je goed nadenken over de spullen die je meeneemt. Je wilt natuurlijk zo lichtgewicht mogelijk deelnemen, maar je wilt het ’s avonds ook niet koud hebben als je buiten onder de sterrenhemel ligt. Kortom, de combinatie van avontuur en het op de proef gesteld worden in een bizarre en genadeloze omgeving maakt deze race zo uniek.

Wegen in het Atlasgebergte
Credits: Steven Striegel – Unsplash

Wat is het Atlasgebergte?

Het Atlasgebergte is een grote keten van ruige bergen in het noordwesten van Afrika, dat bestaat uit drie gebieden, namelijk Anti-Atlas, Midden-Atlas en Hoge-Atlas. Het wordt ook wel Adrar en Dren genoemd. Dit betekent ‘het gebergte der gebergten’. Je vindt het gebergte ten zuiden van de westelijke Middellandse Zee. De landen Marokko, Algerije en Tunesië delen met zijn drieën dit indrukwekkende gebergte.

Dit gebied is werkelijk een paradijs voor natuurliefhebbers. Dat komt onder andere doordat dit gebergte op de tweede plaats van hoogste gebergten ter wereld. Daarbij behoort het ook zeker tot de meest natuurrijke en wonderlijke gebergten. Naast biken kan je er ook wandelen, klimmen en wintersporten. Het is dé ideale omgeving voor iedereen die houdt van activiteiten in een prachtige, bergachtige omgeving.

Credits: Alexander Schimmeck – Unsplash

AfrikaGravelbikenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.