Credits: Rainbow Ride

Fiets de Rainbow Ride voor een inclusieve wereld zonder aids

door

In juni is het weer Pride Month en dat betekent extra aandacht voor inclusiviteit. Niemand zou uitgesloten moeten worden, zéker niet op het gebied van gezondheidszorg. Dat vindt het Aidsfonds ook en daarom hebben zij de Rainbow Ride in het leven geroepen. Op 15 juni 2024 rijden fietstoppers uit het hele land mee voor een inclusieve wereld zonder aids. Wil jij ook meefietsen? Wij vertellen je graag meer over dit unieke evenement.

De Rainbow Ride; een uniek fietsevenement tijdens Pride Month

Het Aidsfonds staat onder andere voor een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn, wat naadloos aansluit bij de Pride Month. Met de Rainbow Ride wordt aandacht gevraagd voor een inclusieve wereld en wordt tegelijkertijd geld ingezameld voor de bestrijding van aids. Op zaterdag 15 juni 2024 vindt het fietsevenement plaats. Deze start én eindigt in het Vondelpark in Amsterdam. Naast het feit dat je bijdraagt aan een goed doel, kun je als deelnemer ook genieten van een heerlijke fietstocht. Je kunt kiezen voor een route van 50 kilometer, 100 kilometer of 200 kilometer; alle drie aanraders.

Deelnemers van de Rainbow Ride.
Credits: Rainbow Ride

De routes

Wanneer je voor de 100 kilometer lange route kiest, kom je onder andere langs de rivier de Holendrecht en fiets je over de fietsbrug bij Nigtevecht. Een fietspad dat naadloos aansluit bij de Rainbow Ride is het regenboogfietspad tussen Utrecht en Zeist. Uiteraard behoort ook deze tot de route. Op zoek naar nog wat meer uitdaging? Dan kun je voor de 200 kilometer lange route kiezen. Deze is misschien wel nóg mooier dan die van 100 kilometer. Zo fiets je langs Baambrugge met landelijke uitzichten, de Gooyerdijk en de Leersumse berg, waar een korte klim op je staat te wachten. De 50 kilometer route is onlangs toegevoegd als deelname-optie en nog in de maak. Houd de route-pagina in de gaten voor meer info.

Tijdens de twee langste routes kom je in ieder geval langs het Aidsmonument. Deze staat bij Station Amsterdam Centraal. Ook het Homomonument aan de Keizersgracht ligt op de route. Deze twee monumenten bieden je de kans om even extra stil te staan bij het belang van een inclusieve wereld en het feit dat aids nog steeds een actueel probleem is.

Aids nog lang niet de wereld uit

De Rainbow Ride is absoluut niet voor niks in het leven geroepen. Ondanks dat aids niet meer zo’n grote bedreiging is als in de jaren 80, is het nog steeds een actueel probleem dat we niet aan ons voorbij moeten laten gaan. Ook in Nederland zijn er nog duizenden mensen met hiv, het virus dat aids veroorzaakt. In sommige andere landen is dit nog véél meer. Extra belangrijk dus dat er vandaag de dag ook nog aandacht voor wordt gevraagd. Wereldwijd wachten er nog 9,2 miljoen mensen op hiv-medicijnen. Deze medicijnen zijn er en samen kunnen we ervoor zorgen dat deze beschikbaar worden voor iedereen. De Rainbow Ride is één van de initiatieven die hieraan bijdragen. Door deze fietstocht af te leggen kun je geld ophalen voor een wereld zonder aids. Een fantastische activiteit mét een goed doel.

Fietsers die de Rainbow Ride afleggen.
Credits: Rainbow Ride

Fiets jij mee met de Rainbow Ride?

Ben jij enthousiast geworden om de Rainbow Ride af te leggen? Schrijf je dan in. Na afloop van de fietstocht kun je deelnemen aan een feestelijk festival dat voor iedereen toegankelijk is. Geniet en draag op een geweldige manier bij aan een inclusieve wereld zonder aids. Wij wensen je alvast heel veel plezier én succes.

FAQ

Hoeveel kilometer is de Rainbow Ride?

Wanneer je mee wil fietsen met de Rainbow Ride kun je kiezen uit een route van 50 kilometer, 100 kilometer of 200 kilometer lang.

Hoeveel kost een deelname aan het evenement?

Het inschrijfgeld voor de 100 kilometer lange route bedraagt €40,- en die van de 200 kilometer lange route €45,-. (De 50km route is nog in ontwikkeling. Meer info daarover volgt snel op de site van Rainbow Ride.) In de prijs zitten de deelname, rustposten, water, sportvoeding, fruit, entertainment, materiaalservice, EHBO en een eventuele groepsfoto inbegrepen.

Tot wanneer kan iemand mij sponsoren?

Per deelnemer is het minimale streefbedrag €250,-. Je kunt deze tot en met 15 juni 2024 bijeen brengen.

Kun je je ook als team aanmelden voor de Rainbow Ride?

Dat kan. Bij je inschrijving kun je kiezen voor de optie ‘Inschrijven als team’. Er hangt geen limiet aan het aantal teamleden.

DagtochtenEuropaEventkalenderNederlandTheBike.nlTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.