Subaru BeachBattle Wijk aan Zee (2023)

door

De Subaru BeachBattle is een spectaculaire strandrace in Wijk aan Zee. Speciaal voor mountainbikers ligt er een parcours dat zich uitstrekt over de stranden van Wijk aan Zee en Velsen (+ een éénmalige overgang over de Noordpier indien de weersomstandigheden dit toelaten). Na een race van in totaal 40 of 54 kilometer ligt de finishlijn voor Beachclub Sunsea. Aanstaande zondag 19 februari gaat de race van start. Je kunt je nog inschrijven.

Subaru BeachBattle Wijk aan Zee

Parcours Subaru BeachBattle 2023

Alle elementen van ‘Het Strand’ komen tijdens de race aan bod: strand op- en afgangen, het duin, de vloedlijn, de pier, strandhuisjes, sidewalks, strandpaviljoenen en natuurlijk zand. Veel zand! Daarbovenop zijn er verschillende uitdagingen zoals de 18% steile Muur van WaZ, en de éénmalige overgang over de Noordpier. Dit maakt het parcours de enig in zijn soort.

Parcours Subaru BeachBattle Wijk aan Zee

Inschrijven is nog mogelijk

De BeachBattle is spectaculair om naar te kijken maar ook bijzonder vet om aan mee te doen. Je kunt je t/m vrijdag 17 februari 2023 tot 23.00 uur online inschrijven. Op de dag zelf kun je je overigens ook nog live inschrijven. Je ontvangt vanaf nu helaas geen stuurbordje meer met je naam erop, maar een blanco bordje met daarop alleen je startnummer. Wat maakt het uit, meedoen is soms belangrijker dan winnen. Toch? Wel als je bedenkt dat de winnaar van de editie van 2019 Lars Boom is. Check de video om een indruk te krijgen van de race.

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van BeachBattle voor de meest actuele informatie.

MountainbikenNieuwsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.