Fotocredit: The Bike Throphy (Siliquini)

The Bike Trophy: het knotsgekke gravel en mtb-event in de Ardennen

door

The Bike Trophy is ongetwijfeld het gekste en meest avontuurlijke fietsevent voor gravel- & mountainbikers. Tijdens 3 etappes fiets je van vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni 2024 over de mooiste gravel- & single tracks van de Ardennen. Tot zover niets geks, ware het niet dat je onderweg verschillende challenges tegenkomt. Dat maakt The Bike Trophy zo uniek. Alles met een knipoog. Ga jij voor de trui van beste klimmer, sprinter of allrounder? Plaatsen zijn beperkt maar je kunt je al inschrijven dus wees er snel bij!

The Bike Trophy sfeerbeeld
Fotocredit: The Bike Throphy (Pieter Mermans)

Wat is The Bike Trophy?

De Bike Trophy vertrekt op vrijdagochtend in Massembre (België) en eindigt op zondagnamiddag. Deze avontuurlijk tocht leidt je tot diep in de bossen langs de mooiste gravel- & single tracks die de Ardennen te bieden heeft. Je fietst via enkele legendarische routes, historische kastelen en geheime sluipwegen. Overnachten doe je op het domein van Massembre.

Verdien punten met challgenges

Onderweg kan je punten verdienen door een aantal challenges te volbrengen en alle checkpoints op de route te passeren. Het team, ja je kunt je als team inschrijven, dat aan het einde van de 3e etappe de meeste punten heeft verzameld, wint het gewicht van zijn team in bier! Je kunt je ook alleen inschrijven, alleen verdien je dan wat minder bier.

The Bike Trophy is geen race en snelheid is dus zeker niet het belangrijkste. Tijdens deze meerdaagse roadtrip ligt de nadruk even veel op het plezier als op de rit zelf. Je geniet van uitstekend eten, een unieke fietservaring, en wordt ondergedompeld in een gezellige festivalsfeer. Het past bij de gravelrijder.

The Bike Trophy Challange
Fotocredit: The Bike Throphy (Siliquini)

Uitdagende routes voor de gravel en mtb

Let op: deze Bike Trophy is niet voor watjes”, kun je op de website lezen. De organisatie heeft voor The Bike Trophy prachtige nieuwe routes uitgestippeld. Drie adembenemende etappes brengen je langs de mooiste wegen van de Ardennen. Ze hebben de etappes zo gemaakt, dat zowel de beginnende als gevorderde gravel- of mountainbiker kan deelnemen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de route te zwaar of te soft zou is. Er is voor ieder wat wils.

Kleine lettertjes: je bent niet verplicht om telkens de hele route af te leggen. Als het even te zwaar wordt, kan je je GPS instellen richting de finish. Dit bepaal je helemaal zelf!

Comfortabel overnachten tijdens The Bike Trophy

Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid om te overnachten in het Bike Motel. Zo hoef je geen kampeermateriaal mee te brengen en kruip je na de feestjes gewoon je bed in. Een bed in een Budget kamer kost slechts €50 p.p. voor 2 nachten. Deze kamers zijn ideaal voor grote groepen of teams die het niet erg vinden sanitair te delen. Een bed in een Comfort kamer kost je €90 p.p. voor 2 nachten. Deze kamers zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer en toilet. De keuze is reuze.

Het Bike Motel opent pas op vrijdag de deuren, maar wie graag vroeger richting de Ardennen komt, kan in Ibis Givet reserveren. Dat hotel ligt op 5 minuutjes van het festivalterrein. De organisatie voorziet donderdagavond een shuttle tussen hotel en festival. Overnachten kan er voor ongeveer €30 per persoon. Houd er rekening mee dat je dit zelf moet reserveren.

Inschrijvingen The Bike Trophy geopend vanaf 18 november 2023

The BikeTrophy vind plaats van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni 2024. De inschrijvingen voor mensen met een preregistratie zijn dit jaar al geopend op zaterdag 18 november om 10:00 uur ’s ochtends. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus snel bij als je zeker wil zijn van een plaats.

*Zondag 19 november om 10u worden resterende plaatsen aangeboden voor het grote publiek.

Inschrijven kun je via deze link.

ArdennenBelgiëEntertainmentFietsvakantieGravelbikenMountainbikenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.