Toertje is de gloednieuwe motivatie om op je fiets te stappen

door

Tegenwoordig heb je eigenlijk overal wel een app voor. Een reminder om je planten water te geven, het bijhouden van je calorie inname en het spotten van flitsers op de weg. Ondanks dat niet alle apps nou echt nodig zijn, zitten er ook een aantal hele handige tussen. We hebben dan ook een gloednieuwe app voor iedereen die graag wil gaan fietsen, maar een extra zetje in de rug nodig heeft. We hebben het over ‘Toertje’.

De fietsvariant van wandel-app ‘Ommetje’

Ken je de app genaamd ‘Ommetje‘ nog? Een tijd geleden was deze app enorm populair, aangezien je met je vrienden een challenge aan kon gaan; wie kan de meeste ommetjes wandelen? De app had vooral het doel mensen aan het wandelen te krijgen en dat is gelukt. Precies hetzelfde doel heeft de app ‘Toertje’, maar dan met fietsen. Daarbij komt nóg een heel belangrijk doel kijken, namelijk het samen bijdragen aan een gezondere en schonere wereld. CanvasHeroes, de Fietsersbond en BAM Infra Nederland hebben het initiatief genomen de app te ontwikkelen. Ook bekende gezichten als Thijs Zonneveld en Marco te Brömmelstroet staan vol enthousiasme achter deze gloednieuwe app.

Persoon op een fiets met de app Toertje.

Gezond en duurzaam op pad met Toertje

Je hebt het vast weleens eerder gehoord: Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Niet voor niets staat ons land dan ook bekend om het aantal tweewielers dat je hier tegenkomt. Om alle fietsers de ruimte te geven, beschikt Nederland over meer dan 40.000 kilometer aan fietspaden. Helaas blijkt het eerder kiezen voor een rit met de auto nog steeds een trend, ook voor korte afstanden. Net als de initiatiefnemers achter Toertje vinden wij dat hier verandering in moet komen. Medeoprichter van CanvasHeroes Sander Frans legt uit waarom Toertje zo belangrijk is:


Met Ommetje hebben we Nederland in beweging gekregen met wandelen. Nu is het tijd om Nederland óók meer te laten fietsen. Fietsen is naast wandelen dé oplossing om meer en duurzamer te bewegen. Met Toertje maken we fietsen niet alleen leuker maar helpen we Nederland de auto vaker te laten staan. Voor een gezonder leven en een duurzamere wereld.”
Marco te Brömmelstroet & Thijs Zonneveld.

Meer dan 40.000 kilometer aan fietspaden in één app

Maar wat kun je nou precies met de app? Allereerst is de app bedoeld voor alle soorten fietsers. Of jouw fiets nou voornamelijk stof staat te vangen in de schuur of je al elke dag de fiets pakt: Toertje heeft je veel te bieden. Allereerst heb je met de app beschikking over vooraf geplande routes die je samen kunt stellen aan de hand van jouw wensen. Alle fietsknooppunten zijn bekend bij Toertje en daarnaast ontdek je met de app eenvoudig 40.000 kilometer aan fietspaden. Door persoonlijke doelen te stellen maak je het nog aantrekkelijker om te gaan fietsen. Ook kun je samen de uitdaging aangaan, door clubs te starten met familie, vrienden of collega’s. Thijs Zonneveld en Marco te Brömmelstroet delen via de app hun kennis en passie, en ook ontvang je van hen jouw statistieken, behaalde punten en mijlpalen. Thijs zegt over Toertje:


“Toertje is de app die het verschil maakt tussen een saaie routine en een spannend avontuur op de fiets.”

Het feit dat je gebruik kunt maken van 40.000 kilometer aan fietspaden is mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Fietsersbond. De Fietsersbond Routeplanner is namelijk geïntegreerd in Toertje en wordt steeds weer bijgewerkt door fietsers zelf. Dit resulteert in een up-to-date fietservaring voor iedere Toertje-gebruiker.

De Toertje-app.

Download Toertje nu in de app-stores

Sinds 16 mei is Toertje beschikbaar om te downloaden in de Apple Store en via Google Play. Download vandaag nog de gloednieuwe app hier, haal je fiets uit de schuur en ga op pad. Wij wensen je alvast heel veel fietsplezier.

FAQ

Waar kan ik Toertje voor gebruiken?

Toertje motiveert je om de fiets te pakken en op pad te gaan. Je verkleint hiermee de kans dat je voor kortere afstanden de auto pakt. Op die manier draag je bij aan een gezondere en schonere wereld.

Waar kan ik Toertje downloaden?

Toertje is beschikbaar voor zowel Apple via de Apple Store als voor Android via Google Play.

Moet ik betalen voor de app of is deze gratis?

Je kunt de app gewoon gratis downloaden en gebruiken.

Fiets accessoiresGearNieuwsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.