©Jean-Luc Armand

Laat al je bike-energie los op het Vélo Vert Festival 2022

door

Het Vélo Vert Festival in het Franse Samoëns is het paradijs voor iedereen met passie voor fietsen. Drie dagen vol wedstrijden, testen van producten, activiteiten en gratis concerten. Zet je helm maar klaar, want van 3 tot 5 juni gaan we naar Frankrijk en is het niets anders dan fietsen, fietsen en nog eens fietsen. 

Vélo Vert Festival

Op een uur rijden van Genève ligt het bergdorp Samoëns. De fameuze hotstone-massages en sauna’s laten we gedurende een weekend achterwege. Van 3 tot 5 juni is het niets anders dan biken in de Franse vooralpen, want dat is de periode waarin het Vélo Vert Festival plaatsvindt. Wat kan je nu allemaal doen op het Vélo Vert Festival? 

  • Gratis toegang tot de mooiste mountainbikeshow aan het begin van het seizoen
  • Toegang tot ’s werelds grootste testcentrum voor accessoires en mountainbikes 
  • 2.000 producten om te testen
  • 15 evenementen voor jong en oud
  • Gratis concerten

Plezier voor iedereen 

Het Vélo Vert Festival, of #VVF, is niet enkel voor de bike-freaks onder ons. Jong en oud kunnen al hun energie en nieuwsgierigheid kwijt gedurende de drie festivaldagen. Neem je de kindjes mee? Zij kunnen de”Draisienne Challenge” meedoen, kennismaken met fietsen op Pump Track-circuits, de Bomber Show volgen, uitgevoerd door professionals en zelfs een Bunny-Hop-wedstrijd meedoen. 

Fun voor de ouders

Terwijl de kinderen spelen, kunnen volwassenen ook fun beleven op het Vélo Vert Festival. Ontdek de opkomst van nieuwe mountainbikepraktijken. Kan jij al raden wat het kan zijn? Het #VVF is niet enkel leuk, het is ook milieuvriendelijk en inclusief. De activiteiten en het festival in het algemeen zijn ecologisch verantwoord en er zijn activiteiten voor mensen met een beperking. Hoe geweldig is die fietswereld toch.

Kort samengevat 

Het festival is, kort gezegd, twee dagen puur entertainment voor iedereen. Train je liever je uithoudingsvermogen, fiets je crosscountry of race je met een e-MTB? Er is ongetwijfeld een activiteit voor jou en je kunt er ook nog eens de tofste producten uittesten. Meer info kan je vinden op de site van het Vélo Vert Festival 2022

EventkalenderFietsenFrankrijkNieuwsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.