Ga de strijd aan! Virtuele wielren wedstrijd in Slovenië

door

Het fietsen hoeven we in deze tijden gelukkig niet te missen, maar fietswedstrijden daarentegen gaan al een tijdje niet meer door. Dat is natuurlijk eeuwig zonde voor de wedstrijdfanaten onder ons. Gelukkig komt Slovenië met een goede oplossing. Zij organiseren van 27 februari t/m 27 maart 2020 een virtuele wielren wedstrijd. Dat is fietsen op je zolderkamer, terwijl je jezelf in het altijd mooie fietsland Slovenië waant én het opneemt tegen niemand minder dan de Sloveense fietsheld Primož Roglič.

Fietsen in Slovenië

Wie in 2020 de Tour de France heeft gevolgd, kent ze waarschijnlijk wel; de Sloveense wielrenners Tadej Pogačar en Primoz Roglic. Deze twee mannen lieten de wereld zien dat Slovenen goede fietsers zijn. Eigenlijk wel logisch, want Slovenië is een waar paradijs voor buitensporten, zoals fietsen. Veel locals en toeristen trekken er dan ook het hele jaar door op de fiets op uit. Om een actieve outdoor uitdaging aan te gaan, maar ook om te genieten van alle natuurlijke schoonheid die het land te bieden heeft.

Virtuele wielren wedstrijd

Tussen 27 februari en 27 maart 2021 vindt de eerste I Feel Slovenia Virtual Cycling Race voor recreatieve fietsers plaats. Een maand lang kun je meedoen, waarbij er iedere zaterdag om 19:00u CEST een wedstrijd plaatsvindt. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van Rouvy, één van de veelgebruikte apps voor virtueel indoor cycling. In vijf etappes ervaar jij de diversiteit van Slovenië, maar dan vanuit je eigen huis. En je kunt er nog prijzen mee winnen ook!

Het wedstrijdschema

In totaal zijn er vijf races:

  • 27 februari: Bohinj – Bled – Pokljuka
  • 6 Maart: Izola – Šmarje – Koper
  • 13 maart: Cerklje – Krvavec
  • 20 maart: Črnomelj – Novo mesto
  • 27 maart: Ljubljana Chronometer

Bij iedere etappe neem je het op tegen profs, zoals Primož Roglič. Net als bij een echte wielercours, zijn de wedstrijden live te volgen, inclusief Engelse commentator.

Rouvy-I feel Slovenia

EntertainmentTheBike.nlWegwielrennen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.