eMTB Tour Rellerli Bike 890, Hugeli Trail

Het komende jaar is er volop aandacht voor vrouwelijke fietsers in Zwitserland

door

Afgelopen week, op Internationale Vrouwendag, lanceerde Zwitserland Toerisme een nieuwe campagne: 100% Women – Bike. Het komende jaar ligt de focus volledig op fietsende vrouwen. Dat juichen wij alleen maar toe. Van dagtochten tot aan meerdaagse fietsreizen en van wedstrijden tot evenementen en technische cursussen. Er is van alles te beleven in het bergachtige Alpenland. Benieuwd wat je te wachten staat? Lees dan snel verder.

%00 Women Zwitersland bergen
© Switzerland Tourism

Met het initiatief 100% Women maakt Zwitserland Toerisme al jaren vrouwen warm voor buitensport. Deze campagne is bedoeld om nieuwe sporten aan te moedigen en uit te proberen. In de voorgaande jaren lag de focus voor Zwitserland vooral op bergklimmen en hiken. Dit jaar gooien ze het roer enigszins om en gaat de aandacht naar de fietsende vrouw.

Steeds meer gelijkheid voor fietsers

Vrouwen winnen terrein in de wielersport. En terecht! Grote toertochten zoals de Tour de France Femmes en de Tour de Suisse voor vrouwen (sinds 2021 georganiseerd) krijgen steeds meer aandacht. Vorige maand werd ook nog eens bekend dat het prijzengeld bij Vlaamse wielerklassiekers evenredig zou worden verdeeld onder mannen en vrouwen. Goed nieuws, maar er valt nog altijd veel te winnen voor vrouwen op de fiets, vandaar dat Zwitserland de dames extra in het zonnetje wil zetten.

100% Women zwitserland vrouwen op de fiets
© Switzerland Tourism / André Meier

Zwitserland is een waar fietsparadijs

Met het initiatief 100% Women – Bike wil Zwitserland dit jaar de diversiteit van het land als fietsbestemming onder de aandacht brengen. Het gevarieerde aanbod aan routes voor racefietsers, mountainbikers, gravelbikers en e-bikers in combinatie met de goede kwaliteit van de infrastructuur zorgt ervoor dat het Alpenland heel wat te bieden heeft voor het groeiende aantal fietstoeristen.

Benieuwd welke fietsaanbiedingen ze hebben? Bekijken dan de website van My Switzerland.

AlpenEuropaNieuwsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.