Ontdek het Franse Cantal op de mountainbike

door

Ben jij bekend met het Franse Cantal? Ten westen van de Ardèche en de Loire ligt het gebied dat is ontstaan uit de grootste vulkaan van Europa. En hoe ontdek je het gebied het beste? Inderdaad, zoals we dat ook bij de Oostenrijkse Faaker See deden. We ontdekken Cantal op de mountainbike.

Cantal op de mountainbike 2

Cantal op de mountainbike

Het Cantalgebergte ligt in het midden van Frankrijk. Het departement is ontstaan uit één grote vulkaan, dat de grootste vulkaan van Europa is. Maar maak je geen zorgen, de vulkaan is slapend en is al ruim 2 miljoen jaar niet meer uitgebarsten. Door de gletsjers is er geen krater waar je in kan vallen. Tegenwoordig is Cantal een perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. En dat laatste is wat we gingen doen. Cantal op de mountainbike is een van de beste manieren om het departement te ontdekken.

Cantal

Van de prachtige groene natuur uit waar Cantal om bekend staat, is het beste te genieten te voet of op de fiets. Het is dus niet vreemd dat er veel wandel- en fietspaden zijn. Ondanks dat, valt het wel mee met het aantal toeristen dat er is. Je kan er dus heerlijk van de natuur genieten zonder dat het er heel druk is. Als je Cantal op de mountainbike ontdekt, kan je vanaf de vele heuvels genieten van de prachtige vergezichten. Je ziet vanaf daar nog de oude contouren van de originele vulkaan.

Gids

Wil je het maximale halen uit Cantal op de mountainbike, dan is een locale gids wel echt een must. Wij gingen op pad met Vincent Bonnet van Ecole MCF. Vincent kent het Cantalgebied op zijn duim. In de zomermaanden geeft hij mountainbike tours en in de winter is hij bergredder in het wintersportgebied. Overigens zal je niet snel verdwalen in Cantal, want de paden zijn super aangegeven. Het kan wel voorkomen dat je geregeld af moet stappen, omdat de weides van de koeien veel worden afgerasterd. Cantal staat namelijk bekend om zijn, hoe kan het ook anders, kaas.

Elektrische ondersteuning

Echte hoogtemeters ga je niet maken in Cantal, maar een elektrische ondersteuning is wel fijn. Omdat het gebied zijn oorsprong heeft als een vulkaan, is de ondergrond redelijk scherpe vulkaansteen. Probeer je banden er dus niet op lek te rijden, of te vallen. Het geeft het gebied wel een mooie rauwe atmosfeer. En omdat het een vulkaan is, is de grond heel vruchtbaar. Je zal versteld staan van hoe groen het Cantalgebergte is tijdens de Cantal op de mountainbike tour.

FrankrijkMountainbikenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.