De meeste unieke mountainbike bestemmingen rond de wereld

door

Dat de meeste Nederlanders regelmatig de fiets pakken is algemeen bekend. Op de automatische piloot doen we al trappend de dagelijkse boodschappen of nemen we een kijkje in de stad. Het is natuurlijk aangenaam dat dit zo goed kan in ons vlakke kikkerlandje, maar soms wil je als echte fietsliefhebber ook wel eens wat anders. Racen door de jungle terwijl je wilde dieren ontwijkt of zwoegen om de top van een berg te bereiken op een mooie bestemming. Voor iedereen die het wel ziet zitten om eens van die standaard route af te wijken, hebben wij de drie meest unieke en fantastische mountainbike bestemmingen op een rijtje gezet. Of je nu kiest voor Thailand, Oostenrijk of Costa Rica; van een onvergetelijke trip ben je hoe dan ook verzekerd!

Thailand

Thailand staat bij veel mensen bekend als een tropische bestemming waar je heerlijk kan relaxen op het strand met een kokosnoot in de hand. Wat veel mensen niet weten is dat het ook een land is waar je al je energie kwijt kunt. En dan met name in het jungleachtige noorden.

De stad Chiang Mai, gelegen in de gelijknamige provincie, biedt een oneindige hoeveelheid aan outdoor activiteiten. Je boekt vanaf hier mountainbike tours van een dag of langer waarbij je de bergachtige omgeving verkend. Op zoek naar een echte uitdaging? Probeer dan zeker een mountainbiketour naar het hoogste punt van Thailand; Doi Inthanon. Het is een flinke klim, maar eenmaal boven vergeet je je vermoeidheid direct door het spectaculaire uitzicht.

mountainbike bestemmingen

Oostenrijk

Wie Oostenrijk per definitie associeert met besneeuwde bergtoppen en wintersport kent slechts het halve verhaal. Het is namelijk net zo leuk, al dan niet leuker om deze bestemming in de zomer te bezoeken. Het witte landschap is vervangen door groen gras en de kou is verdwenen. In plaats van skiën en snowboarden houden bezoekers zich nu bezig met activiteiten als hiken, canyoning en natuurlijk mountainbiken. Met name het Stubaital in Tirol is hier uitermate geschikt voor. Met 720 km aan afwisselende fietsroutes waarbij zo’n 13.000 hoogtemeters kunnen worden overwonnen is deze bestemming een echte uitdaging. Daarbij komt nog dat in deze vallei speciale mountainbikepaden met wegwijzers zijn aangelegd waardoor je niet alleen makkelijk kunt navigeren, maar ook nog eens op een veilige manier de bergen over trapt.

mountainbike bestemmingenStubai is trouwens de enige Europese bestemming in ons favorietenlijstje en daarmee het makkelijkst te bereiken per auto. Bevestig je eigen materieel op de fietsendrager en voordat je het weet rijd je door de Alpen.

Costa Rica

Dit Midden-Amerikaanse land is een echte dare devil bestemming met een enorm scala aan actieve en bovenal uitdagende activiteiten. Naast bergbeklimmen, ziplinen en hiken is Costa Rica één van de meest fantastische mountainbike bestemmingen. Wanneer je de steden achter je laat ontdek je binnen de kortste keren hoe veelzijdig het landschap is. Van regenwoud tot savanne en van mangroven tot de exotische kustlijn; Costa Rica heeft het allemaal.

mountainbike bestemmingen

Nog een pluspunt: mountainbikes zijn over het algemeen in alle toeristische plaatsen te huren. Naast de veelzijdigheid van het land zelf, laten de mogelijke fietsroutes ook niets te wensen over. Online vind je allerlei tochten, zowel zwaardere van meerdere dagen als kortere routes voor beginners. Er is hier dus voor iedereen wat wils.

Het liefst zouden we vandaag nog vertrekken naar een van deze fijne mountainbike bestemmingen!

AziëContinentenEuropaMidden- en Zuid-AmerikaMountainbikenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.