De nieuwe en eigenzinnige S/F collectie van Fjällräven en Specialized

door

Na de eerste en tweede lancering volgt nu een derde collectie van de Zweedse wandelexperts van Fjällräven en de Californische fietswizards van Specialized. Wanneer je wandelen en fietsen in een samenwerking giet, dan weet je dat je een eigenzinnige en creatieve kleding- en accessoireslijn kunt verwachten. Dit keer ligt de focus nog meer op hybride functionaliteit en betrouwbaarheid met een zomers tintje. Dat maakt de collectie geschikt voor op de fiets én op de kampeerplek. Ideaal voor een bikepack trip. In dit artikel werpen we een blik op enkele bijzondere items.

S/F Cotton Pocket T-shirt
Fotocredits: Fjällräven en Specialized

Into the great nearby

Avonturen hoeven niet in verre landen te zijn, of maanden van tevoren te worden gepland. Je vindt ze om de hoek. Aan het einde van een treinreis of aan de rand van de stad. Die gedachte zie je terug in de samenwerking. Van geavanceerde opbergsystemen en tassen voor op de fiets tot technische kleding en extra accessoires. De samenwerking tussen deze twee merken is gebaseerd op de overtuiging dat hoe meer mensen de schoonheid van de natuur ontdekken, hoe meer de wereld ervan profiteert. Fjällräven en Specialized. Zweden en Californië. Wandelen en fietsen. Ontdek nieuwe paden en perspectieven, waar de lucht fris is en je hoofd leeg. Ontdek de creativiteit Into the great nearby. Dat is het idee.

S/F Expandable Hip Pack

Een van de artikelen die in het bijzonder opvalt, is de ‘uitklapbare’ heuptas. Een heuptas die je in een handomdraai omtovert tot een rugzak. Daarmee is de inhoud verstelbaar van 4,5 liter tot 11,5 liter. Dat noemen wij een knap staaltje design thinking. Zo’n tas is erg praktisch wanneer je onderweg alvast boodschappen hebt gedaan voor op de kampeerplek later die avond.

S/F Sleep Poncho

Voor de kille avonden en koude nachten is er de S/F Sleep Poncho. Deze houdt je altijd warm en comfortabel. Ook hier is weer gedacht aan de multifunctionele eigenschap. De Poncho is een lichtgewicht slaapdeken en isolerende poncho in één. Dat scheelt weer een isolerende jas in je bagage. De poncho is voorzien van een tochtkraag en een buidelzak. Zo blijven je handen warm buiten de tent. En voor de love birds onder ons, 2 Ponchos kun je aan elkaar risten tot een knusse tweepersoonsdeken.

Andere artikelen uit de nieuwe S/F collectie

De rest van de collectie is qua kleding een zomerse aanvulling op wat er eerder is gelanceerd. Zo is er een koele fietsblouse en is er een zomers broekpak voor zowel de heren als de dames. Waar er eerder een Adventure Vest om de schouder kon worden gehesen, kun je nu kiezen voor een Gear Vest. Beide een winddichte body met extra zakken waar de Gear Vest iets compacter en zomers is. Extra zakken zijn geen overbodige luxe, omdat de S/F shirts niet de standaard achterzakken hebben. De S/F Handlebar Rolltop stuurtas komt wat dat betreft ook goed van pas.

Wat vinden wij ervan?

Voor wie gewend is aan een klassieke fietsvakantie, is dit misschien een wat ongebruikelijke collectie. Wie open staat voor vernieuwing en creativiteit is laaiend enthousiast. Wij horen bij de laatste groep. De collectie wordt met een vette knipoog gepresenteerd. In de video’s en foto’s zie je dat het allemaal niet zo strak hoeft en dat ze zichzelf niet al te serieus nemen. Toch staan beide merken voor kwaliteit. Die combinatie kunnen wij wel waarderen.

Het type producten in de kledinglijn en accessoires zie je bij geen enkel ander merk. Waar de meeste fietstassen copy paste lijken, gaat de S/F collectie net een stapje verder. Ook qua kleding. Met name de multifunctionele eigenschappen van bijvoorbeeld een heuptas en een poncho springen er wat ons betreft uit. Binnenkort gaan we enkele producten testen want dit willen we natuurlijk met eigen ogen aanschouwen.

De collectie is vanaf 10 mei officieel verkrijgbaar op de website van Fjällräven. Daar vind je voor zowel heren als dames alle producten uit de samenwerking.

BikepackingFiets accessoiresFietskledingFjällrävenSpecializedTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.