Fjällräven & Specialized bikepacking tassen en fietskleding

door

In twee eerdere artikelen lieten we al zien wat voor moois de vriendschap tussen Fjällräven en Specialized voortbrengt. Alles stond in het teken van fietskleding en fietsaccessoires om de nabije omgeving te ontdekken. Dit keer trekken we dieper de natuur in, met een serie bikepacking tassen en fietskleding voor langere fietsavonturen. Into the great nearby!

Fietsartikelen voor de avontuurlijke fietser

Waar de vorige productlancering met name gericht was op de alledaagse fietser, richt de laatste serie zich meer op de avontuurlijke berijder van het stalen ros. Dat zie je terug in de bibshorts en het adventure vest maar ook in de fietstassen. Bij de vorige lancering was de S/F Cool Cave met bijbehorende fietstas praktisch voor alledag. De bikepacking tassen van nu zijn juist gemaakt voor het avontuur. De avonturen tijdens langere, memorabele tochten over onverharde paden. Het zijn deze paden die leiden naar onontdekte vergezichten. Daar heb je bijpassende spullen voor nodig.

Fjällräven en Specialized voor op de fiets én het terras

De meeste fietskleding werd in het verleden primair gemaakt voor de sportieve fietser. Logisch zou je zeggen. Het was kleding die vooral aerodynamisch moest zitten. Een shirt met een aantal zakken op de rug en een strak broekje met zeem. Het Zweedse Fjällräven en Amerikaanse Specialized doen het net wat anders. Het bijzondere aan deze collectie is dat de fietskleding ook geschikt is voor everyday life. Daarmee slaan ze een brug tussen de gewone fietser en de sportieve fietser. Je kunt prima met een outfit op het terras zitten, maar ook urenlang op je fiets. Dat zie je bij geen enkel ander fietskledingmerk.

Compleet nieuwe lijn voor beide merken

Het idee achter de nieuwe lijn is dat beide merken iets samen zouden ontwikkelen wat nog niet in de collectie zat. Zo had Fjällräven wel korte broeken maar nog geen korte fietsbroeken. En Specialized had nog geen bikepacking fietstassen. Door de handen ineen te slaan, hebben beide merken een compleet nieuw assortiment ontwikkeld. De gehele collectie hebben ze samen vanaf scratch bedacht.

Into the great nearby

Met een wildpluksafari van Wilderlust maakten we, als onderdeel van de lancering, kennis met al het lekkers dat de natuur te bieden heeft. Zo kwamen we erachter dat Sint-janskruid een antidepressieve werking heeft. Je kunt er prima thee van trekken. Dit kruid is overigens niet te verwarren met Jakobskruiskruid. Een soortgelijk uiterlijk maar een giftige werking.

Ook zit de bosrijke omgeving rondom Velp vol met medicinale paddenstoelen, bosbessen en smakelijke dennen- en sparrennaalden. Let er wel op dat je niet overal mag wildplukken. Lees voor de zekerheid informatie door van Staatsbosbeheer.

Wil je de natuur rondom Arnhem ontdekken op de gravelbike? Download dan de routes voor Dag 1 en Dag 2.

Fiets accessoiresFietskledingFjällrävenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.