Credits: Gert Perauer

Een fietsvakantie in Karinthië deze lente heeft alles wat een fietsliefhebber zoekt

door

De lente is alweer in volle gang. Tijd om de fietsen weer tevoorschijn te halen en nieuwe fietsomgevingen te ontdekken. Eén van de vele geweldige fietslocaties in de wereld is Karinthië. Hier vind je een ideale combinatie van een uitstekende fietsinfrastructuur, adembenemende natuurlandschappen en aangename, zachte temperaturen. Een fietsvakantie in Karinthië deze lente is ideaal voor iedereen die van fietsen houdt.

Mensen op fietsvakantie in Karinthië.
Credits: Gert Perauer

Karinthië: een fietsparadijs vol indrukwekkende bergen en glinsterende meren

Karinthië is de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk. In de lente zijn de temperaturen er heerlijk zacht en schijnt de zon er volop. Het is tijdens de lentemaanden dan ook een ideale plek om te genieten van een welverdiende fietsvakantie. Terwijl de vogels fluiten, de bloemen in bloei zijn en de zonnestralen weerspiegelen op de verschillende meren, ervaar je het ultieme lentegevoel. Maar waarom is Karinthië een ideale locatie voor een heerlijke fietsvakantie?

Naast de prachtige omgeving en de aangename weersomstandigheden, heeft Karinthië een perfecte fietsinfrastructuur. Het lijkt wel alsof deze Oostenrijkse deelstaat speciaal is ingericht om met de fiets te verkennen. Zo vind je er een aantal geweldige fietsroutes en is het ook voor mountainbikers een hele fijne vakantiebestemming. In de regio liggen, naast de 3600 kilometer aan gelegaliseerde fietsroutes, namelijk ook nog tientallen trails. Eén van deze trails is de langste country trail ter wereld, gelegen in Bad Kleinkirchheim.

Mensen op fietsvakantie in Karinthië.
Credits: Gert Perauer

De populaire Drau-fietsroute

Eén van de fietsroutes van Karinthië is de Drau-fietsroute. Dit is veruit de populairste route van het gebied en zeker de moeite waard om af te leggen tijdens een fietsvakantie in Karinthië. Zoals de naam al doet vermoeden, loopt de route langs de rivier de Drau. Met een afstand van 220 kilometer doorkruis je Karinthië en kom je langs verschillende, onvergetelijke landschappen.

De ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) heeft de route bekroond met maar liefst vijf sterren. Eén van de redenen hiervoor is het feit dat de bewegwijzering van de Drau-fietsroute uitstekend is in beide richtingen. Aangezien de route voornamelijk over vlak terrein loopt, is hij ook zeer geschikt voor wat minder ervaren fietsers, senioren en gezinnen met kinderen. Ook leuk; de route gaat langs 55 verschillende restaurants waar je kunt genieten van een welverdiend hapje en drankje afkomstig uit de Karinthische Alpen-Adriatische keuken. Zo pik je gelijk wat cultuur mee.

Karinthische Merenroute

Een andere route die je tijdens een fietsvakantie in Karinthië zeker moet overwegen, is de Karinthische Merenroute. Deze route brengt je langs verschillende prachtige, glinsterende en warme meren wat jouw fietservaring helemaal compleet maakt. De Merenroute is maar liefst 420 kilometer lang en gaat langs 20 rivieren en meren. Tijdens de fietstocht kom je langs verschillende uitzichtpunten waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten. Zoals we al hebben benoemd, is het water in de meren warm. Soms wel 28 graden Celsius. Neem dan ook zeker een duik in één van de zwemmeren en geniet van de aangename temperaturen.

Persoon duikend in één van de warme meren van Karinthië.
Credits: Gert Perauer

Een fietsvakantie in Karinthië zonder gedoe

Zie jij een fietsvakantie in Karinthië wel zitten? Dan raden wij je aan gebruik te maken van het ‘Kärnten rent-e-bike‘ verhuursysteem. Dit unieke systeem in Oostenrijk bestaat uit 60 verschillende verhuurstations die verspreid zijn over de hele regio. Ook kun je er verschillende type fietsen huren, zoals een e-bike, mountainbike, stadsfiets of kinderfiets. Zo kun jij genieten van een heerlijke fietsvakantie in het zonnige Karinthië zonder gedoe.

AlpenEuropaFietsroutesFietsvakantieOostenrijkTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.