Uitbreiding voor de Gazelle Van Stael retro fietscollectie

door

Ben jij ook zo gecharmeerd van retrofietsen? Dan hebben we goed nieuws, want de Van Stael retrofiets van Gazelle is vanaf nu verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: Moon Rock en Ink Blue. Deze stijlvolle fiets is pure nostalgie. Hij brengt ons terug naar het gouden wielertijdperk van Gazelle, maar nu met modern comfort inclusief zeven versnellingen. In dit artikel delen we nog meer technische eigenschappen.

Gazelle Van Stael in nieuwe kleuren

Retro toerfiets met koersaspiraties

Met het design van de Van Stael retroracer herleef je het gouden wielertijdperk van Gazelle. De slanke stalen buizen met klassieke lugs, de metalen verbindingsstukken van het frame, doen denken aan de befaamde Champion Mondial-koersfiets en aan latere modellen, zoals de Tour de France. De dunne racebandjes, het fraaie maar sterke crankstel en de typische velgremmen maken het retroplaatje af.

Slanke stalen buizenframe

Fietsframes bouwen was vroeger nog een echt ambacht. Dunwandige stalen buizen werden met behulp van lugs aan elkaar gelast tot een sterk en stijf frame. Ook de Van Stael is op die manier gemaakt, en dat geeft hem niet alleen een verfijnd uiterlijk, maar al even comfortabele rijkwaliteiten. Ondanks het stalen frame is de fiets lichtgewicht; slechts 14,2 kg. Daardoor is de Van Stael gemaakt voor diegenen die zich graag snel en flexibel door de stad verplaatsen.

Gazelle Van Stael

Klassiek lederen details

Gazelle maakt al sinds 1892 fietsen, en daar zijn ze goed in. Brooks maakt al sinds 1878 lederen fietszadels, en daar zijn zij dan weer goed in. Twee fietsbedrijven met vele decennia ervaring: dat matcht. Zo’n sportieve lederen Brooks B17-zadel past wat dat betreft perfect bij de Gazelle Van Stael. Het mooie is dat het zadel zich gaandeweg vormt naar je lichaam. Na enige tijd zit je dus helemaal ‘op maat’. In combinatie met de lederen Brooks-handvatten maakt het de retro-look compleet.

Shimano Nexus 7 schakelsysteem

Met de Nexus-naafversnelling schakel je gemakkelijk naar de juiste versnelling. Dit doe je met een lichte draaibeweging. Met keuze uit zeven versnellingen kun je overal vooruit: op vlakke stadspaden in platte steden, maar ook als er een helling overwonnen moet worden in bijvoorbeeld Nijmegen of Maastricht.

Verlichting en voor- en achterdrager los verkrijgbaar

Toegegeven, het enige nadeel is dat dragers en verlichting er niet standaard op zitten. Voor degenen die ook in het donker snel op de plaats van bestemming willen zijn, of die wat bepakking willen vervoeren, zijn verlichting en dragers los verkrijgbaar. Vanzelfsprekend in passende retrostijl!

De Gazelle Van Stael is vanaf nu beschikbaar in twee nieuwe kleuren. Ga jij voor Moon Rock of Ink Blue? De Van Stael is verkrijgbaar vanaf 999 euro.

GearNieuwsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.