Een blik op de nieuwe collectie van Fjällräven & Specialized. Een beetje vreemd maar wel…

door

In een eerder artikel lieten we al weten dat er een nieuwe S/F collectie aankwam. Beter bekend als de S/F collectie. Een reeks producten die de wandelaar met de fietser verbindt. Dat brengt nog nooit ontworpen items met zich mee. Ruben en Piet mochten een aantal producten testen en zijn enthousiast: “een beetje vreemd, maar wel vet!”

S/F Sun Field Suit

We beginnen met het meest in het oog springende item: het broekpak. Borstzakjes, ritsen in de broek en ventilatieritsen aan de zijkant, dit kekke pakje heeft genoeg variatie en ruimte voor een lange fietstrip. Er is ook een kleine riem in het materiaal verwerkt zodat je de broek nog wat strakker kunt trekken. Zo’n Field Suit, je moet het maar durven. Ruben had er zijn twijfels over maar eenmaal om zijn lichaam gedrapeerd wilde hij hem niet meer uittrekken. Dat zegt ons genoeg.

S/F Sun Shirt

Het Sun Shirt is een van de meest stijlvolle producten uit de serie. Je kunt hem prima aantrekken om naar een restaurant te gaan en niemand die doorheeft dat het een fietsshirt is. Het is voelt heerlijk licht aan en is gemaakt van stretchstof. Dat maakt hem zeer geschikt voor op de fiets. Er zit een klein zakje in waar je je pinpas of sleutels in kunt bewaren. Wel zo handig.

S/F Gear Vest

De shirtjes uit de S/F collectie zijn niet de gebruikelijke wielershirts. Hoewel er een klein ritsje aan de zijkant zit, zitten er geen grote zakken aan de achterkant verwerkt. Als je geen stuurtasje of snackpack op je fiets hebt geplaatst, mis je wat ruimte voor je telefoon of wat snacks. Gelukkig is er een Gear Vest ontworpen. Een compact giletje dat niet alleen mooi staat maar dus ook de nodige opbergruimte heeft. De voorzijde is gemaakt van het bekende Fjällräven G-1000 materiaal. Dat maakt het winddicht en dat komt op winderige dagen zeker van pas.

S/F Prevail Helm

Als je dus helemaal hip op je fiets zit, dan kan het nog weleens voorkomen dat automobilisten je nastaren. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig zit er ook een bijpassende fietshelm in de collectie. De S/F Prevail helm heeft een extreem goede ventilatie en door de innovatieve AirCage-technologie worden bij een botsing de gelokaliseerde krachten over de helm verdeelt. Oftewel, het is een hele veilige fietshelm. Lichtgewicht en PFC-vrij, dat maakt het de ideale metgezel voor langere tochten.

Er zitten nog veel meer items in de collectie zoals een slaapponche en uitklapbare heuptas. Wij zijn enthousiast! Juist omdat het producten zijn die je niet alledaags op de fiets treft. Je moet een beetje lef hebben maar dat past bij de moderne fietser. Zeker voor de gravelbike of de fietsreis zijn dit fijne producten. Wanneer je op reis een dag de stad in wilt kun je precies dezelfde kleding dragen en hoef je geen extra setje mee te nemen. Dat is nou precies de gedachte achter de collectie.

FietskledingFjällrävenReviewsSpecializedTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.