Credits: ©Jessica de Korte

Fietsen in Ierland? De Royal Canal Greenway is Fietsroute van het Jaar 2022

door

Fietsen, we doen het bijna allemaal, want Nederlandser kan het bijna niet. Er zit nog wel een verschil tussen fietsen naar je werk en fietsen voor je plezier. Hier in Nederland hebben we al flink wat mooie fietsroutes, maar heb je er weleens aan gedacht om in een ander land te gaan fietsen? We hebben het al eens gehad over een fietstocht door Europa van München naar Venetië. Eén van de landen die je op je lijstje erbij mag zetten is Ierland. Fietsen in Ierland kan namelijk perfect op de Royal Canal Greenway fietsroute. Extra leuk is dat deze fietsroute is uitgeroepen tot fietsroute van het jaar 2022. Wij snappen wel waarom en laten het graag aan je zien.

Royal Canal Greenway fietsen in Ierland 2
Credits: ©Jessica de Korte

Fietsen in Ierland

Dat Ierland een prachtig land is, daar zijn we mee bekend. Het groene land, vol met groene heuvels, gevuld met kuddes schapen en de indrukwekkende kliffen aan de kust zorgen voor een adembenemende natuur. Fietsend door Ierland kun je de rust van de verstrekkende weilanden ervaren om daarna de plaatselijke pub in te lopen om de dag goed af te sluiten. De fietsroutes zijn over het algemeen duidelijk aangegeven door middel van de wegwijzers. Daarnaast lopen ook veel van de routes voor het grootste gedeelte over fietspaden. Wanneer je van plan bent om te gaan fietsen in Ierland is het wel belangrijk dat je van tevoren traint met het fietsen van sterke klimmen. Ierland is een stuk minder plat dan Nederland. Belangrijk om rekening mee te houden dus.

Royal Canal Greenway fietsen in Ierland
Credits: ©Jessica de Korte

Royal Canal Greenway

De Royal Canal Greenway fietsroute is begin April 2022 uitgeroepen tot fietsroute van het jaar en dat is niet zonder reden. De route is ruim 130 kilometer lang en brengt je van Maynooth (iets ten westen van Dublin) naar Cloondara en Longford in Ierland. De route loopt voornamelijk over fietspaden met een wegdek van asfalt of gravel en is daarnaast ook nog eens heel duidelijk aangegeven met de bewegwijzering in oude stijl. Doordat het fietsen tegenwoordig zo populair is in Ierland onder de locals en de toeristen, is er ook meer dan genoeg horeca te vinden langs de Royal Canal Greenway fietsroute. Denk hierbij aan pubs, restaurant maar ook paardentrailers die zijn omgebouwd tot hippe koffietentjes.

Royal Canal Greenway fietsen in Ierland
Credits: ©Jessica de Korte

Fietsen in de natuur langs het Royal Canal

Het is heel fijn dat de route goed opgesteld is en veilig is, maar we snappen dat je natuurlijk extra benieuwd bent naar de natuur waar deze fietsroute in Ierland langs loopt. Zoals je in Ierland kunt verwachten fiets je via heuvelachtige landschappen met lekker veel variatie. Zo fiets je langs weilanden, bossen, heidevelden en veengebieden en natuurijk langs de slingerende waterweg van het Royal Canal. Verwacht onderweg ook zeker de typische stenen muurtjes, de kuddes schapen en de eeuwenoude ruïnes. Tijdens deze route kom je langs het échte Ierland. Dat de lokale bevolking trots is op hun fietsroutes is duidelijk te zien. Naast toeristen kom je namelijk een hele hoop locals tegen. Families, wielrenners, het komt allemaal voorbij tijdens het fietsen in Ierland langs de Royal Canal Greenway fietsroute.

EuropaFietsenFietsroutesFietsvakantieTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.