Klaar voor alle ondergronden: twee nieuwe gravelbanden in de spotlight

door

Vergeleken wielrennen heb je met gravelen veel meer variatie in het type band. Met name omdat de ondergrond zo enorm kan variëren. Kies je ervoor om veel over de weg te fietsen met af en toe stukken onverhard, of ben je echt een offroad liefhebber? Voor elk type is een verschillende band. Vandaar dat we de twee splinternieuwe gravelbanden van Vredestein onder de aandacht brengen.

Vredestein als bandenspecialist

De banden van Vredestein hebben een lange traditie op de fietsmarkt, met de eerste producten die in 1910 voor de sector werden ontwikkeld. De fietsbandenfamilie van Vredestein wordt uitgebreid met 2 nieuwe gravelbanden. De nieuwe Grezzo heeft een agressief loopvlakpatroon dat ideaal is voor degenen die voornamelijk off-road rijden, terwijl de nieuwe Seta een evenwichtiger ontwerp heeft, perfect voor degenen die op zoek zijn naar snelheid en voldoende grip en tractie op onverharde wegen.

Vredestein gravelbanden 1

Seta voor asfalt en snelle gravelwegen

De Vredestein Seta is de perfecte gravelband voor fietsers die voornamelijk op asfalt rijden, maar bij het rijden over ruwere ondergrond geen concessies willen doen aan de prestaties. De band is voorzien van een soepel karkas van 120 TPI voor een hoge mate van duurzaamheid en bescherming. Een glad centraal loopvlak zorgt voor een lage rolweerstand, terwijl de grotere schoudernoppen een indrukwekkende grip bieden op losse of zanderige oppervlakken, vooral in bochten.

De Seta is verkrijgbaar in de maten 700 x 38C en 700 x44C en wordt geleverd in een zwart/zwarte of zwart/transparante afwerking.

Grezzo voor trails en ruig terrein

Voor rijders die voornamelijk op trails rijden of vaker losse bosgrond tegenkomen, biedt de nieuwe Vredestein Grezzo superieure grip en tractie dankzij het agressievere, specifieke loopvlakontwerp. De band combineert een robuust en toch soepel karkas van 120 TPI met uitgesproken schouderknoppen. De Grezzo 44C-variant biedt uitstekende grip zonder de rolweerstand erg te verhogen, terwijl de bedere 650B-50C-versie robuustheid en comfort biedt – perfect voor langeafstandsritten en bikepacking.

De Grezzo is verkrijgbaar in de maten 700 x 44C en 650B x ​​50C en wordt geleverd in een zwart/zwarte of zwart/transparante afwerking.

Beide type gravelbanden zijn tubeless-ready

Zowel de Seta als de Grezzo kunnen zowel tubeless als met binnenband worden gemonteerd en zijn voorzien van de beproefde TriComp-technologie van Vredestein. TriComp wordt gebruikt in veelgeprezen Vredestein-fietsbanden om het rijgedrag en de grip te verbeteren. Het midden van het loopvlak is voorzien van een hardere rubbersamenstelling voor een lagere rolweerstand, terwijl de schouder van de band is gemaakt van een zachtere samenstelling voor meer grip in bochten.

Fiets accessoiresGravelbikenNieuwsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.