Hoe kies je tussen een wandel- of fietsvakantie?

door

Steeds meer Nederlandse vakantiegangers kiezen tegenwoordig voor een actieve vakantie. Hoewel een vakantie met zon, zee en strand heel prettig kan zijn, halen veel mensen voldoening uit een vakantie die actief is. Goede voorbeelden daarvan zijn wandelvakanties en fietsvakanties. Op deze vakanties kun je lekker actief bezig zijn, genieten van de rust en veel leuke plekken bezoeken. Maar hoe kies je nu wat het beste bij je past? Wij lichten de twee soorten vakanties graag wat verder aan je toe.

the bikepack trail
Credits: Marek Piwnicki – Unsplash

Wandelvakanties

Een actieve wandelvakantie is een vakantie waarbij je tijd in het teken staat van wandelen langs mooie plekken. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je kiezen voor één uitvalsbasis om vanuit dat punt verschillende routes te lopen. Een andere optie is het wandelen van plek naar plek, waarbij je eigenlijk één lange tocht maakt, ofwel een trekking. Groot voordeel van een wandelvakantie is dat je zelf alles bepaalt. Het tempo, je gezelschap en de plek waar je gaat lopen. Daarnaast kun je zo’n vakantie helemaal zelf uitstippelen of aansluiten bij een georganiseerde reis. Dus is wandelen voor jou een manier om helemaal tot rust te komen, dan is een wandelvakantie echt iets voor jou. Hoewel wandelen vrij intensief kan zijn, geven veel mensen aan helemaal uitgerust en on tspannen terug te komen na hun wandelvakantie.

biosfärleden

Fietsvakanties

Net als wandelen is fietsen ook een enorm populaire vakantieactiviteit. Een fietsvakantie is dan ook erg in opkomst. Tijdens een fietsvakantie staat het fietsen natuurlijk centraal, al kan dat op verschillende manieren ingevuld worden. Op je mountainbike door de bossen fietsen, op je racefiets langs de mooiste plaatsen rijden of gewoon op een comfortabele stadsfiets bijzondere plekken bezoeken. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van fietsen die goed  bevalt. Groot voordeel van een fietsvakantie is dat je, in tegenstelling tot een wandelvakantie, wat meer kilometers op een dag kunt afleggen. Dat betekent ook dat je vaak meer verschillende plekken tijdens jouw vakantie kunt bezoeken. Het is aan te raden om voorafgaand aan je fietsvakanties de routes goed te bepalen. Zo kun je op vakantie genieten van elke minuut die je op de fiets kunt zitten. Een fietsvakantie kan zowel individueel, met vrienden of in een groepsreis erg leuk zijn.

Goed voorbereid op reis

Of je nu gaat wandelen of gaat fietsen op vakantie, het wordt een heerlijk actieve vakantie. Onze tip is om goed voorbereid op vakantie te gaan. Goed materiaal kan daarbij van groot belang zijn. Denk aan goede wandelschoenen, een stevige fiets of comfortabele kleding die past bij jouw manier van vakantie vieren. Kijk bijvoorbeeld op deze website voor alle spullen die jij tijdens een actieve vakantie nodig hebt. Hoe beter voorbereid je op een actieve wandel- of fietsvakantie gaat, hoe meer je kunt genieten van de tijd die je daar hebt. Zo weet je zeker dat je voldaan terugkeert na afloop van je reis. We wensen je een fijne vakantie.

FietsvakantieTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel