3 juni is het World Bicycle Day. Deze routes wil je fietsen

door

Zaterdag 3 juni is het World Bicycle Day. Een dag die door de Verenigde Naties en de World Health Organization(WHO) in het leven is geroepen om meer aandacht te besteden aan fietsen. Regelmatige fysieke activiteit van matige intensiteit, zoals wandelen of fietsen, heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Dus stap vaker op de fiets. Door een paar leuke routes op een rijtje te zetten willen we jou een handje helpen. Zet ze maar vast in je fietsnavigatie zodat je zaterdag fris op pad kunt.

De voordelen van fietsen

Nederland is een fietsland. Dat moge duidelijk zijn. Maar voor veel landen in de wereld is het helemaal niet zo vanzelfsprekend om de fiets te pakken. Slechte ondergrond, overvolle wegen en nauwelijks kennis over hoe je dan moet fietsen. Hoogste tijd dat er wereldwijd aandacht komt, want fietsen brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het beter voor het klimaat omdat er geen uitstoot van schadelijke stoffen is. Bovendien zorgt regelmatig recreatief fietsen voor een betere gezondheid.

Fietsroutes op Wereld Fiets Dag

Ben je het rondje om de kerk wel een beetje moe? Komt dat goed uit, wij hebben de mooiste fietsroutes voor je op een rijtje gezet. Alle inspiratie die je al op onze website kon vinden alleen dan overzichtelijk op een rijtje gezet. Van mountainbike tot wielrennen en bikepacken. Welke is jouw favoriet? Deel het in de opmerkingen.

Da’s zo gefietst

Hopelijk zet World Bicycle Day je aan het denken. Dat je in ieder geval voor kleine afstanden vaker de fiets pakt. Zoals de meest recente overheidscampagne liet zien. Motiveer ook mensen om je heen want alleen samen maken we een groot verschil. De liefde voor de fiets? Zegt het voort.

ContinentenFietsenNieuwsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.