Ga je naar Colombia? Zet dit dan 100% op je lijstje

door

Misschien denk je weleens: “welk land op deze wereld is nog authentiek en niet bezaaid met toeristen?” Nou, daar heb ik het antwoord op. Colombia! Dit land heeft mij op alle fronten verrast. Het is nog erg puur, heeft een prachtige natuur en cultuur en het land brengt ook een tikkeltje spanning met zich mee. Een absolute aanrader dus. Tijdens mijn drieweekse rondreis heb ik, Jarah Gartener Simons, een activiteit gedaan die met stipt op nummer één staat. Mocht je naar Colombia gaan, zet dit dan 100% op je lijstje!

Start in Salento

Het prachtige en authentieke bergdorpje Salento is een plek waar je sowieso naartoe wilt. Vanuit verschillende steden, zoals Bogota of Medellin, kun je met het vliegtuig of de bus naar dit dorpje toe. Het is een aardige klim richting het bergdorpje, maar eenmaal aangekomen in Salento kun je lekker even bijkomen van de reis. Van leuke eettentjes, kleurrijke straten en super vriendelijke mensen tot aan de prachtige natuur die je iets verderop te wachten staat. Je kunt hier de beroemde Valle de Cocora hike doen, maar dat is niet waar mijn favoriete activiteit over gaat. Wat namelijk nog gaver is om te doen, is de veel minder bekende downhill mountainbike tour. Zelf heb ik beide gedaan, maar vooral het downhill mountainbiken heeft mij ontzettend verrast.

One gear, go!

De downhill mountainbike tour is nog relatief onbekend en wordt gerund door een klein, lokaal bedrijfje genaamd: Salento Cycling. De tour is vrij spannend en brengt je naar prachtige, verlaten plekken. Uitkijkend op groene bergen vol honderden palmbomen van wel 60 meter hoog. Je bent met een groepje van ongeveer vijf personen een halve dag aan het genieten van de mooiste plek waar je ooit bent geweest. Toen ik er was, was hier nauwelijks een toerist te bekennen en dat maakte dit allemaal extra bijzonder.

Laat je verrassen door Colombia

Kortom, Colombia is een backpack bestemming waar je geweest moet zijn en daarbij Salento in het bijzonder. Natuurlijk mag je de steden Bogota en Medellin niet overslaan. Maar ook de fantastische dorpjes en stadjes, zoals Cartagena, Guatape, Minca, Palomino, Santa Marta en Salento mag je niet vergeten. Helemaal ready, of toch nog niet helemaal? Check snel alles over een Colombia visum of andere benodigdheden om het land in te komen.

Jarah Gartener Simons schreef niet alleen een gastblog over zijn drieweekse reis door Colombia, hij maakte er ook een super toffe video over:

Midden- en Zuid-AmerikaMountainbikenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.