Op fietsvakantie met bagagevervoer, een goed geregeld avontuur

door

Er is niks mooiers dan al fietsend de omgeving te verkennen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een fietsvakantie. Het is de ultieme manier om een regio goed te leren kennen. Toch zien veel mensen nog weleens op tegen een dergelijke reis. Vooral het meeslepen van alle bagage op de fiets zorgt voor velen voor een groot obstakel. Gelukkig zijn er veel reisaanbieders die een fietsvakantie met bagagevervoer aanbieden. Zo ga jij zorgeloos op pad, terwijl je bagage voor je naar de volgende plaats van bestemming wordt gebracht. In dit artikel leggen we uit hoe zo’n fietsvakantie precies in zijn werk gaat en stellen we een aantal mooie fietsvakanties aan je voor.

Wie kiest voor een fietsvakantie met bagagevervoer gaat ontspannen op pad
Credits: David Marcu, Unsplash

Hoe werkt een fietsvakantie met bagagevervoer?

Het principe van een fietsvakantie met bagagevervoer is eigenlijk heel simpel: terwijl jij geniet van een prachtige etappe op de fiets, zorgt de bagageservice ervoor dat al je spullen netjes op de volgende plaats van bestemming worden afgeleverd. Als je aankomt, liggen je spullen al op je te wachten. Je hoeft op de fiets dus alleen maar een kleine rugzak mee te nemen, waar je alle benodigdheden voor de dag instopt.

Het grootste voordeel van een fietsvakantie met bagagevervoer is dat je heel wat kilo’s minder hoeft mee te slepen op je fiets. Dit verhoogt het comfort tijdens het fietsen, maar maakt ook dat je flexibeler bent tijdens het fietsen van de etappes. Zo je kun je wat makkelijker afstappen en je fiets een tijdje alleen laten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je bagage wordt gestolen.

Wil je meer weten over een fietsvakantie met bagagevervoer? Neem dan eens een kijkje bij de veelgestelde vragen, die je onderaan dit artikel vindt
Wie kiest voor een fietsvakantie met bagagevervoer gaat ontspannen op pad
Credits: Victor Bystrov, Unsplash

De mooiste fietsvakanties met bagagevervoer kort samengevat

Zie jij een fietsvakantie met bagagevervoer wel zitten? Dat is mooi, want in dit artikel hebben we een aantal mooie meerdaagse routes in Europa, Azië en Afrika voor je geselecteerd. Uiteraard is bij deze georganiseerde reizen bagagevervoer inbegrepen. Klik op één van de links hieronder, of scroll verder naar beneden en vind het perfecte fietsavontuur voor de komende zomer.

Op fietsvakantie door Marokko met bagagevervoer

Ontdek Marokko zoals je het nog nooit hebt gezien via onverharde wegen, verlaten valleien en eeuwenoude dorpjes. Op deze fietsvakantie, waar het bagagevervoer vanzelfsprekend inbegrepen is, verken je de uiteenlopende landschappen van Marokko. Nadat je per bus vanuit Marrakesh over de Hoge Atlas wordt gereden, wacht er een fantastische route op je. Fiets door prachtige palmoases en mooie valleien en geniet onderweg van couscous en verse muntthee.

 • Prachtige 11 daagse trip per fiets door de binnenlanden van Marokko
 • Fietsen door palmoases, door prachtige valleien en door de Sahara
 • Overnachten op de meest veelzijdige locaties
Credits: Sergey Pesterev, Unsplash

Fietsen in Asturië langs de Costa Verde

Van Marokko schuiven we verder op naar het noorden met deze prachtige fietsvakantie in het Spaanse Asturië, uiteraard inclusief bagagevervoer. De groene noordkust van het Iberisch schiereiland leent zich namelijk prima voor een meerdaagse fietsvakantie. Je kunt hier kiezen tussen een heuvelachtige route en een route door bergachtig terrein. Onderweg kun je genieten van prachtige baaien en mooie stranden, terwijl je geniet van het veelzijdige en groene Noord-Spaanse landschap.

 • Mooie fietsvakantie langs de Costa Verde in Spanje
 • Keuze uit een variant met verblijf in pensionnetjes of een variant met landelijk gelegen hotels
 • Genieten van het veelzijdige Noord-Spaanse landschap
Credits: Alan Angelats, Unsplash

Ga fietsen langs de mooiste bergmeren van Beieren

De volgende fietsroute heeft een speciaal plekje in mijn hart. Al sinds enkele jaren zijn de Beierse Alpen namelijk mijn achtertuin en weet ik maar al te goed hoe mooi deze omgeving is. Het is een regio waar het barst van de mooie bergmeren, smalle bergweggetjes en heerlijke uitzichten. Op deze fietsvakantie, die natuurlijk inclusief bagagevervoer is, kom je langs een aantal van de mooiste meren van de vooralpen. Daaronder natuurlijk de Tegernsee, de Sylvensteinstausee en de wat grotere Starnberger See.

 • Prachtige fietstocht door de Beierse Vooralpen
 • Fietsen langs een aantal van de mooiste bergmeren
 • Overnachten in heerlijke comfortabele hotels
Credits: Jasper Clemens

Een prachtige fietsvakantie met bagagevervoer in Azië

Angkor Wat!? Nee, je hoort het helemaal goed, Angkor Wat is het grootste tempelcomplex in Zuidoost-Azië die je tijdens deze avontuurlijk fietsvakantie bezoekt. Deze fietsvakantie met bagagevervoer neemt je mee naar Vietnam en Cambodja. Beide landen worden verbonden door de Mekong rivier, die je tijdens deze 17-daagse reis, inclusief gids, volgt. Geniet van de prachtige omgeving terwijl je al fietsend beide landen leert kennen. Absoluut hoogtepunt van deze reis is zonder twijfel het bezoek aan Angkor Wat, één van de mooiste tempelcomplexen ter wereld.

 • Prachtige fietsvakantie met gids en bagagevervoer door Vietnam en Cambodja
 • Inclusief huurfiets
 • Genieten van de mooie en typische Zuidoost-Aziatische landschappen
Ga op fietsvakantie met bagagevervoer, zoals in Azië
Credits: George Bakos, Unsplash

Fietsen van Helsingborg naar Göteborg

Zie jij een fietsvakantie in Zweden wel zitten? Onlangs schreven we al uitgebreid over gravelbiken in dit uitgestrekte land. De opties in Zweden voor een fietsvakantie met bagagevervoer zijn bijna oneindig. Op deze meerdaagse fietstocht fiets je over de Zweedse Kattegattleden van Helsingborg naar Göteborg. Dit is een 370 kilometer lange, zeer goed bewegwijzerde route, waar je fietst over schilderachtige bergweggetjes. Onderweg kom je prachtige zandstranden tegen, kliffen en mooie vissersdorpjes. De Kattegattleden is daarnaast in 2018 verkozen tot fietsroute van het jaar.

 • Mooie fietsroute in Zweden, over goed gemarkeerde paden
 • Bijna altijd wind mee
 • Overnachten in comfortabele hotels en guesthouses

Een prachtige fietsvakantie met bagagevervoer in Sri Lanka

Heb je weleens overwogen om Sri Lanka per fiets te verkennen? Dat kan met deze prachtige fietsvakantie over het voormalige Ceylon: een prachtig eiland met een lang en rijk verleden, waar de boeddhistische cultuur nadrukkelijk een stempel drukt op het dagelijks leven. Op je eigen tempo ontdek je het landelijke gebied en kom je in contact met de lokale bevolking. Ver weg van massatoerisme leer je zo het authentieke Sri Lanka kennen. Tijdens deze fietsvakantie maak je gebruik van GPS. Daarnaast is er een back-up auto beschikbaar, die niet alleen je bagage vervoert, maar ook je fiets kan oppikken in geval van pech.

 • Prachtige 13- of 16-daagse reis door het binnenland van Sri Lanka
 • Kom in contact met de meest authentieke plekken van het land
 • Slapen in hotels en guesthouses langs de route
Credits: Petr Sevcovic, Unsplash

Veelgestelde vragen over een fietsvakantie met bagagevervoer

Zie jij een fietsvakantie met bagagevervoer helemaal zitten? De onderstaande veelgestelde vragen helpen je verder bij het plannen van je reis.

Hoe zwaar mag mijn reistas zijn die met de bagagevervoer meegaat?

Hoewel het verleidelijk is om veel in je tas te stoppen als je gebruik maakt van bagagevervoer tijdens je fietsvakantie, is het verstandig om spaarzaam in te pakken. Bij veel georganiseerde reizen geldt er namelijk een restrictie ten aanzien van het aantal kilo dat je mee mag nemen. SNP natuurreizen hanteert bijvoorbeeld een maximaal gewicht van 15 kilo per persoon.

Wat moet ik zelf meenemen tijdens het fietsen van de etappes?

Uiteraard kun je tijdens je fietsvakantie niet al je spullen aan de bagagevervoer meegeven. Sommige zaken, zoals voldoende eten en drinken voor de dag, zul je zelf mee moeten nemen. Denk ook aan een aantal praktische zaken, zoals een reparatiesetje voor je fiets, een regenjas, je paspoort, eventuele medicatie en een ehbo-setje voor het geval dat.

Wat stop ik in mijn tas die meegaat met de bagagevervoer?

Op onze site vind je een handig artikel met spullen die je meeneemt tijdens je fietsvakantie. In dat artikel gaan we er echter vanuit dat je de spullen zelf op je fiets meeneemt. Laat je de fietstassen weg, dan blijft er echter een superhandige paklijst over die een goede richtlijn is tijdens het inpakken.

AfrikaAziëBestemmingenEuropaFietsvakantieTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.