Fotocredit: Tiroler Zugspitz Arena

Gravelbikeroutes in de Tiroler Zugspitz Arena

door

De Tiroler Zugspitz Arena is een walhalla voor gravelbikers. Via maps.zugspitzarena.com vind je de mooiste gravelroutes voor de ultieme Alpenbeleving. Hier plan je heel gemakkelijk je graveltochten in verschillende moeilijkheidsgraden: van 20 tot 80 km lang en met 500 tot 3.000 hoogtemeters. Zo stel je heel gemakkelijk je eigen fietsweek samen en fiets je elke keer een ander deel van regio. De gravelbike tracks zijn veel minder druk dan fietsroutes over verharde wegen. Daarom is gravelbiken in Tirol zo populair.

gravelbike routes tirol
Fotocredit: Tiroler Zugspitz Arena

Gravelbiken in Tirol = Gravel.Tirol

Gravelbiken in de Tiroler Zugspitz Arena is prachtig vanwege het enorm afwisselende gebied met perfecte gravelpaden. 7 charmante plaatsen in het Oostenrijkse grensgebied bieden hier de beste omstandigheden om te gravelbiken: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Wil je verder fietsen en je scope wat uitbreiden dan vind je via Gravel.Tirol nog veel meer routes. Dit is een gezamenlijk initiatief van Tiroler Zugspitz Arena, Natuurparkregio Reutte, Tannheimer Tal en Lechtal Tourismus. Voor oneindig veel gravelplezier.

Crossborder Gravelfietstocht Rond de Zugspitze

Een voorbeeld van een prachtige route is ‘Graveltocht Rond de Zugspitze’, deze tocht van 80 km telt 1.388 hoogtemeters. Een track met veel prachtige vergezichten die voor een deel ook door Duitsland gaat. Je vertrekt vanaf het dalstation van de Ehrwalder Almbahn. Je fiets met je gravelbike gestaag bergopwaarts over de Ehrwalder Alm, langs de Igelsee en door het Gaistal. Na het Duitse Elmau komt een heerlijke afdaling met een aangename wind in je gezicht. Een mooie test voor je downhill-kunsten. Via het Olympisch skistation in Garmisch-Partenkirchen fiets je richting Eibsee en via de Höhenrain Panoramaweg en Griesen terug naar Ehrwald in Oostenrijk.

Geniet van de regionale hutten & almen

Tussen de sportieve inspanningen door is er af en toe een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar het is ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Dit gebied van Oostenrijk heeft alle ingrediënten voor een heerlijk gravelavontuur. Lijkt het jou wat om er komend jaar op ontdekkingstocht te gaan? Laat het ons weten in een reactie.

EuropaFietsroutesGravelbikenOostenrijkTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

3 reacties. Reactie plaatsen

 • Andy Cornelus
  4 maart 2024 08:49

  Dag Peter,
  zou de gravellus rondom Zugspitze de eerste dagen van april toegankelijk zijn,
  of is er in die periode nog veel sneeuwhinder?
  Andy

  Beantwoorden
  • Hoi Andy, goede vraag. Persoonlijk vermoed ik dat er dan nog te veel sneeuw ligt, maar zeker weten doe ik dat niet. Daarom vraag ik het voor je na bij het toerismebureau van Tiroler Zugspitz Arena. Ik kom er snel bij je op terug. Groeten Mechteld

   Beantwoorden
  • Hoi Andy, we hebben navraag gedaan en het antwoord luidt:
   Het wisselt per seizoen. In de regel is de route vanaf mei zeker sneeuwvrij. Wil je begin april de route fietsen, dan moet je vooraf even informeren. Voor dit jaar verwachten ze dat er begin april nog sneeuw ligt.
   Een maandje wachten is dus wellicht beter. Mocht je toch gaan, alvast veel plezier!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.