KTM Fietsen: dit zijn de beste voor jouw fietsactiviteit

door

Een racefiets, een gravelbike, een mountainbike of toch liever een e-bike? Het Oostenrijkse merk KTM biedt volop mogelijkheden voor verschillende fietsen. Sinds de oprichting in 1964 is het bedrijf gegroeid tot een van de meest invloedrijke spelers in de fietsbranche. De fietsen worden in meer dan 50 landen verkocht en jaarlijks gaan er meer dan 400.000 – figuurlijk gezien – over de toonbank. Die populariteit is een gevolg van de combinatie van eigentijdse styling, goede prijs/kwaliteitverhouding en uitstekende service na verkoop. Maar wat is nu de beste aankoop voor jouw fietsavontuur? We gaan op zoek naar de beste KTM fietsen voor jouw fietsavontuur.

KTM fietsen voor verschillende activiteiten

KTM fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Daarom is het goed om te weten hoe je fietst en waarvoor je je fiets gaat gebruiken. Bij KTM fietsen richten we ons in dit artikel op de volgende categorieën:

KTM fietsen om te racen

Wil je tijdens je fietsavontuur lekker doorrijden of flinke afstanden afleggen? Dan is een racefiets de beste keuze. Deze fietsen zijn ervoor gemaakt om mee door te rijden, waardoor je automatisch flink wat kilometers aflegt. Als je een beetje getraind bent, is het een fluitje van een cent om 100 kilometer op een dag te rijden. Het model van KTM fietsen is de Revelator. Deze fiets is in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Het instapmodel kost iets meer dan 2.000 euro. Voor het paradepaardje (met Shimano Dura Ace en DT Swiss wielen) betaal je 9.000 euro.

KTM gravelbikes

Gravelen is allang geen hype meer. Het offroad fietsen over landwegen, door bossen en over onverharde bergpaden groeit nog ieder jaar aan populariteit. Tijdens het gravelen voel je je helemaal vrij. De X-Strada is de gravelbike onder de KTM fietsen. Ook hier kun je spelen met de set-up. Voor een fietsvakantie is het belangrijk dat je een stevige fiets hebt en is snelheid minder van belang. Het volledige aanbod kun je checken bij WR Bikes.

KTM Fietsen gravelbike

KTM mountainbikes

De vrees bestond dat de komst van de gravelbike slecht nieuws zou betekenen voor de mountainbike. Het tegendeel is waar, want ook de mountainbike is en blijft uitermate geschikt om avontuurlijke tochten mee te maken. Het voordeel van de mountainbike is dat je wildere terreinen aankunt. Nu zijn er ook wel gravelbikes met vering, maar bij een mountainbike is dit standaard. Daardoor is een afdaling door het bos of over een rotspartij een stuk comfortabeler. KTM heeft verschillende modellen fietsen, ook voor kinderen.

Comfortabel op reis met een e-bike

De combinatie tussen fietsen en comfort komt vaak terug. Aan de ene kant heb je onder meer je rug en nek, die je na een dag op het zadel serieus kunt gaan voelen. Daarnaast zijn er je benen, die het échte zware werk moeten doen. Nu is Nederland behoorlijk plat, maar als je in het buitenland gaat fietsen, is de kans groot dat je beklimmingen aan gaat treffen. Voor fanatieke wielertoeristen en wedstrijdrijders alleen maar leuk, maar als je lekker op fietsvakantie wilt, is een beetje ondersteuning welkom.

In dit geval is een e-bike een goede keuze. KTM heeft een uitgebreid assortiment fietsen op het gebied van e-bikes. Er is voor ieder wat wils. Een elektrische MTB is een optie, net als een (sportieve) stadsfiets, een racefiets en een gravelbike, allemaal met trapondersteuning. Kijk wel altijd goed naar de actieradius. Het is vervelend als je met je E-MTB op een verlaten Frans bergweggetje met een lege accu komt te staan.

Welke KTM fietsen zijn de beste keuze voor jou?

Nu je het ruime assortiment KTM fietsen hebt gezien, is het tijd om een keuze te maken. Zet voor jezelf op een rijtje wat voor fietser je bent en waar je de KTM fiets voor wilt gebruiken. Als het je te doen is om snelheid en misschien wel het rijden van wedstrijden op de weg, is de racefiets de beste optie. Deze fietsen zijn, op de endurance modellen na, dan weer minder geschikt om mee op reis te gaan.

Offroad rijd je met een gravelbike of een MTB. Een gravelbike is over het algemeen wat sneller, terwijl je met een MTB meer comfort hebt. En als je op je gemakje van de omgeving wilt genieten, offroad of op het asfalt, is een e-bike de beste keuze voor jou.

FietsenKeuzehulpenMerkenTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.