Review: AGU Shelter Fietstassen

door

Bikepacken is natuurlijk helemaal hot maar voor de ‘good-oldfietsvakantie kun je niet zonder een aantal degelijke bagagedragertassen. .Zo’n paar tassen waar je lekker veel in kunt stoppen. Maar ook weer niet té veel, want elke gram is er weer een extra om vooruit te stuwen. Voor een korte vakantie kun je uitstekend uit de voeten met 1 stuurtas gecombineerd met 2 achtertassen. Wij zijn gaan proefdraaien met de fietstassen van AGU.

AGU Tech Shelter stuurtas met CLICKfix bevestiging

Bij een CLICKfix bevestiging weet je zeker dat je tassen geen enkele kant op kunnen. Dat is meteen het grote voordeel van de AGU Tech Shelter stuurtas. Ons model had een inhoud van 8 liter. Afhankelijk van wat je erin stopt kan dit best wel zwaar worden. Je wilt daarom zeker weten dat de inhoud veilig blijft zitten. Het fijne aan deze bevestigingsmethode is dat de tas met een simpele klik weer losgemaakt kan worden. Ideaal wanneer je voor een boodschap snel de supermarkt in moet. De bijgeleverde houder wordt niet meegeleverd dus moet je er nog los bijkopen.

AGU TECH STUURTAS SHELTER Klickfix

Reflecterende details voor extra zichtbaarheid

Voor in de avond, of juist door donkere bossen wil je onderweg extra opvallen. De stuurtas is uitgerust met reflecterende details waardoor je bij duisternis niet over het hoofd wordt gezien. De Tech Shelter Large heeft daarnaast extra lussen aan de voorzijde waar je eventueel een lichtje aan kunt bevestigen. Aan de zijkant zijn bevestigingselementen geplaatst voor de schouderband.

AGU TECH STUURTAS SHELTER LARGE

Specs van de AGU Tech Shelter Stuurtas:

  • Inhoud: 8 liter.
  • Afmetingen: 28 x 21 x 14 centimeter
  • Gewicht: 910 gram.
  • 100% waterdicht
  • Gemaakt van eco-vriendelijke en gerecyclede materialen

Strak uiterlijk bij de AGU Clean Shelter fietstassen

Wij hebben vaker tassen geprobeerd met een rolltop sluiting, die van AGU is wel bijzonder mooi en strak afgewerkt. Dat komt omdat de sluiting aan de zijkant zit. Daardoor zit je niet met een lelijke gevouwen tas aan de bovenzijde. Bovendien hoef je hierdoor niet vaak te rollen waardoor je meer ruimte in de tas overhoudt. Omdat de sluiting aan de zijkant zit, kun je geen rackpack aan de fietstassen bevestigen. Wel kun je een grotere tas met een spin of straps op je bagagedrager plaatsen.

Betrouwbare bevestiging aan de fiets

Net als de Tech Shelter Stuurtas bevestig je de Clean Shelter achtertassen met CLICKfix. Je drukt de rode sluiting in wanneer je de tassen bevestigt en weer omhoog wanneer ze van de fiets af worden gehaald. De sluiting voelt erg solide aan en dat is fijn wanneer je op onverharde wegen fietst. Het enige puntje van verbetering is dat het zou zijn fijn geweest als er extra bevestigingsogen bij werden geleverd. Sportieve fietsendragers hebben vaak een bagagedrager met een wat dunnere diameter.

Genoeg bergruimte voor een korte vakantie

Wij hebben maat M meegenomen voor een korte fietstrip naar de Veluwe. Dat is 2 x 17 liter. Niet heel veel, maar voor onze reis was dat meer dan genoeg. Ook omdat we met z’n tweeën waren en je zo de inhoud kunt verdelen. Mocht je een langere soloreis hebben gepland dan zijn deze tassen ook nog in maat L (21 liter) verkrijgbaar.

Specs van de AGU Tech Shelter Stuurtas:

  • Inhoud 2 x 17 liter (ook in maat L (21 liter) verkrijgbaar)
  • 100% waterdicht
  • Bevestigen met KLICKfix systeem.
  • Reflecterende elementen voor betere zichtbaarheid.
  • Gemaakt van eco-vriendelijke en gerecyclede materialen

Onze conclusie

Al met al zijn wij erg tevreden met de AGU fietstassen. Het compacte formaat, het strakke design en de betrouwbare sluitingen maken van de tassen een ideale reisgezel. Zeker voor de kortere vakanties kun je zeer goed uit de voeten. Het gevaar van de grote tassen is namelijk dat je te veel meeneemt. Bovendien zijn de tassen geproduceerd met het Greensphere Label. Dat wil zeggen dat ze zijn gemaakt van eco-vriendelijke en gerecyclede materialen.

AGU CLEAN FIETSTAS SET SHELTER MEDIUM
AGUFiets accessoiresFietsvakantieReviewsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.