Review: de duurzame fietsbril genaamd Vallon Watchtowers

door

Wie de blits wil maken bij zijn fietsvrienden, kan niet zonder hippe fietsbril. Daarbij is een fietsbril praktisch tegen zonlicht, traanogen en vliegjes. Wie net als ik de voorkeur geeft aan een duurzame sportuitrusting, kan sinds kort terecht bij Vallon. Zij voegden met de Vallon Watchtowers de eerste fietsbril toe aan hun assortiment duurzame sportbrillen.

Dit is de Vallon Watchtowers duurzame fietsbril

De ontwerpers van Vallon zijn, net als wij van The Bike, natuurliefhebbers. Of je nu een skibril of een fietsbril zoekt: alle monturen zijn tijdloos én goed voor de wereld. Voor elke Vallon-bril wordt er maar liefst 1 kilo plastic-afval opgeruimd en hergebruikt. Hiervoor wordt samengewerkt met locals in bijvoorbeeld Sri Lanka, Tanzania, Rwanda en Zuid-Soedan. Het nylon frame van de Vallon Watchtowers bestaat voor 85% uit gerecyclede visnetten. De bril wordt in een plastic-vrije verpakking verzonden, in een passend doosje zonder lege ruimte of meters bubbeltjesfolie.

Duurzaam en tijdloos, dat is de fietsbril van Vallon

De Vallon Watchtowers is beschikbaar in drie kleuren: zwart met dito lens, een antraciet frame met een koperkleurige lens en een zilver/wit montuur met een blauwe lens. Lenzen zijn helaas nog niet verwisselbaar en de bril is momenteel ook nog niet op sterkte verkrijgbaar. De zwarte lens kijkt het fijnst op relatief zonnige dagen, de koperkleurige Carl Zeiss-lens biedt ook prima zicht op een bewolkte dag in het bos. Wat meteen opvalt is dat de fietsbril erg comfortabel zit. Hij klemt niet boven mijn oren en schuift geen moment naar beneden als ik over het stuur buig – en dat terwijl de Watchtowers niet zo geschikt is voor smalle gezichten. Op een dameskoppie sluit de Vallon Watchtowers niet zo mooi aan waardoor er tijdens het fietsen redelijk wat wind in de ogen komt. Ook oogt het een beetje ‘bril, waar ga je met dat meisje naartoe?’. Op een wat breder gezicht past de bril mooier.

Tijdloos montuur van de Vallon Watchtowers

De Watchtowers heeft een tijdloos montuur. Daardoor kan hij meerdere seizoenen mee en is hij geschikt voor alle denkbare fietsvakanties: of je er nou met fietstassen en tent op uit trekt, gaat mountainbiken of avonturiert met je racefiets of gravelbike. Niet onbelangrijk: hij kijkt ook prima op het terras zonder helm. De sportbril wordt geleverd met twee extra neuspads, een opbergzakje waarmee je ook de glazen schoon kunt maken en een fraai kartonnen opbergdoosje. Al met al is de Watchtowers van Vallon de ideale fietsbril voor wie zijn fietsavontuur graag afwisselt met een terrasje en graag voor duurzaam gaat.

Vallon Watchtowers fietsbril review

Vallon Watchtowers fietsbril review

Kleur: dark-teal-copper, zwart of zilver-blauw
Inclusief 3 neuspads
Inclusief opbergtasje/poetsdoekje
Gewicht: 32 gram
Breedte bril: 160 mm
Hoogte: 65 mm
Kosten: € 139

Vallon

Voordelen

Duurzaam materiaal, duurzame verzending
Tijdloos en stijlvol design, ook voor andere sporten of op het terras
De lens kijkt fijn bij zowel zonnige ritten als op bewolkte dagen

Nadelen

De lens is (nog) niet verwisselbaar
Het montuur is minder geschikt voor smalle gezichten
Fiets accessoiresGearReviewsTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.