Review: Vaude Aqua fietstassen zijn de perfecte fietsmaatjes

door

Als fervente fietsers zijn we dit jaar op fietsvakantie geweest in ons eigen Nederland. Maar wat heb je dan voor fietstassen nodig? Op zoek naar de beste uitrusting om de vakantie nog comfortabeler en gemakkelijker te maken, ga je op zoek naar de meest geschikte fietstassen. Moeten de tassen waterdicht zijn of juist licht en groot? Om alle weersomstandigheden en alles mee te kunnen nemen, gingen we voor de VAUDE Aqua Back Plus fietstassen en de Aqua stuurtas. Deze tassen zijn speciaal ontworpen voor avontuurlijke fietsers en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van hun prestaties. Hierbij heb ik vooral gelet op de volgende 4 aspecten: duurzaamheid en waterdichtheid; opslagruimte; veiligheid en extra’s.

Dit is de VAUDE Aqua collectie

De VAUDE Aqua collectie is een reeks producten die speciaal zijn ontworpen voor fietsers die in natte weersomstandigheden wat willen vervoeren. Over het algemeen zijn de producten gemaakt voor vakantiefietsers die door regenachtige gebieden rijden of voor de daily commuter die ook wel eens een buitje moet trotseren. Deze VAUDE Aqua collectie omvat een breed scala aan water- en stofdichte fietstassen, zoals stuur-, zadel- en achtertassen.

Eigenschappen VAUDE Aqua Plus fietstassen

  • Hoofdmateriaal: 100% Polyester; 1000 D Embossed Thermoplastic Polyurethane coated
  • Overig materiaal: 100% Polyamide ; 840 D Thermoplastic Polyurethane coated
  • 2120 gram
  • QMR 2.0 montagesysteem
  • Lengte: 37 cm, Breedte 33 cm, Hoogte 31 cm
  • Waterdicht gelast
  • Milieuvriendelijk gemaakt in Duitsland
  • Adviesprijs € 190

Duurzaamheid en waterdichtheid van de VAUDE Aqua collectie

Gelukkig hebben we tijdens onze fietsvakantie door Nederland de meeste dagen geweldig fietsweer gehad. Van de tientallen dagen, hebben we maar één dag regen gehad. De Nederlandse zomer kan soms verrassen en dus erg zonnig of juist regenachtig zijn. De dag dat het bij ons regende was dat wel meteen de hele dag. Gelukkig hebben de VAUDE Aqua Back Plus fietstassen en de Aqua stuurtas bewezen dat ze compleet waterdicht zijn. Ze zijn dan ook gemaakt van hoogwaardige materialen die zelfs bij langdurige blootstelling aan zware regenval je spullen kurkdroog houden. Bovendien zijn ze zo ontworpen dat ze bestand zijn voor intensief dagelijks gebruik.

VAUDE Aqua stuurtas

Opslagruimte

Deze fietstassen bieden een zee van opslagruimte, namelijk 25,5 liter per tas. Gezamenlijk maakt dat maar liefst 51 liter. Meer dan genoeg capaciteit om ruim kleding, voedsel en andere spullen mee te nemen.

De Aqua stuurtas heeft een capaciteit van 6 liter, perfect voor het opbergen van waardevolle spullen zoals je telefoon, portemonnee, tablet en kaarten. Alles wat je bij de hand wilt en moet hebben, is binnen handbereik.

Veiligheid

Fietsen in Nederland betekent dat je gebruik kunt maken van een fantastisch fietspadennet. Soms echter moet je toch ook langs een drukke weg fietsen. Gelukkig hebben de VAUDE Aqua tassen extra reflecterende details, die je zichtbaarheid behoorlijk vergroten; niet alleen ’s nachts, maar ook bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden. Dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers draagt bij aan een completer veiligheidsgevoel.

Extra’s van de VAUDE Aqua collectie

Wat ik echt geweldig vind aan de VAUDE Aqua tassen zijn de doordachte functies die het gebruiksgemak vergroten. De Aqua Back Plus tassen zijn voorzien van gemakkelijk verstelbare bevestigingssystemen (QMR – Quick Mount Release), die er voor zorgen dat de tassen ook op hobbelige paden goed op je fiets blijven zitten. Ze zijn bovendien heel erg makkelijk weer van je fiets af te halen. Een extra buitenvak is heel erg handig voor zaken die je even snel wilt kunnen pakken.

De Aqua stuurtas wordt geleverd met een afneembare schouderband, zodat je (met gebruik makend van het weldoordachte click-fix-systeem) binnen enkele seconden een schoudertas hebt, waar al je waardevolle spullen in zitten.

Deze collectie maakt je fietsvakantie

De VAUDE Aqua Back Plus fietstassen en de Aqua stuurtas hebben de fietsvakantie in Nederland naar een heerlijk hoog niveau getild. Ze zijn duurzaam, waterdicht, bieden voldoende opbergruimte en met de aanwezige reflectoren hartstikke veilig.

Als je als fietsliefhebber op zoek bent naar betrouwbare fietstassen, dan zijn de VAUDE Aqua Back Plus fietstassen echt iets voor jou. Neem daarbij dan ook meteen de Aqua stuurtas. Ze zullen zeker aan je verwachtingen voldoen en je fietsvakanties nog plezieriger maken.

GearReviewsTheBike.nlVaude

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.