Net geopend: De vernieuwde MTB-routes in Ede, Lunteren en Otterlo

door

Afgelopen tijd hebben de gemeente Ede en MTB Zuid Veluwe de handen ineen geslagen. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat de bekende MTB-routes in Ede, Lunteren en Otterlo zijn vernieuwd. En met deze vernieuwing zijn er nu vier officiële mountainbike startlocaties. De MTB-routes bij Ede, Lunteren en Otterlo zijn afzonderlijk te rijden, maar ook aan elkaar vast te knopen. Zo krijg je dus een epische mountainbiketrail door Zuid Veluwe.

MTB-routes rondom Ede

In de natuurgebieden rondom Ede ligt momenteel al meer dan 80 kilometer aan MTB-routes. Deze MTB-routes bij Ede, Lunteren en Otterlo zijn lekker uitdagend en bieden veel variatie. Zo kom je door de mooiste afwisselende landschappen, heb je flinke klimmen, steile afdalingen, mul zand, smalle bospaden en single tracks met kombochten. Neem je de kinderen mee naar een van de MTB-routes bij Ede, dan is de speciale kinderroute een echte aanrader.

De startlocaties van de MTB-routes bij Ede

De vier MTB-routes rondom Ede, Lunteren en Otterlo hebben allemaal een praktische startlocatie. Zo vind je bij iedere start meestal ook een punt voor water. En als extra service is er vaak ook een plek waar je jouw mountainbike af kan spuiten en kan repareren met het gereedschap dat daar voorhanden is. Vervolgens volg je de routes via de speciale routeborden. De startlocaties zijn als volgt: in Ede bij De Fietser, in Otterlo bij Otterlo Events en in Lunteren bij MTB-centrum Veluwe en bij 50/50 Hotel Belmont.

Lapierre MTB-Route Ede: 36,5 km, 222 hoogtemeters

Startpunt: De Fietser, Akulaan 2, 6717 XN Ede

Van de vier MTB-routes is die in Ede erg uitdagend. De route kent maar liefst 17 singletracks en heeft veel technisch bochtenwerk. Gelukkig is het niet alleen maar uitdagend en technisch en kan je tussendoor even op adem komen en genieten van de prachtige uitzichten. Ondanks dat de route uitdagend is, is deze route ook goed te doen voor beginners. Indien de ruime 36 kilometer te kort voor je is, kan je jouw pedalen nog iets langer trappen via de andere routes.

MTB-Route Lunteren 32 km, 255 hoogtemeters

Startpunten : 50/50 Hotel Belmont, Goorsteeg 66, 6718 TB Lunteren
MTB-Centrum Veluwe, Kattenbroekerweg 4, 6741 GT Lunteren

De MTB-routes rondom Lunteren zijn erg afwisselend en door een prachtig bosrijk gebied. Dankzij de diverse singletracks, rechte paden, steile klimmen en snelle afdalingen is dit een fantastische route. Net zoals in Otterlo heeft deze route de befaamde Area 51 met flinke klimmen en afdalingen. Het is daarom zeer pittig voor beginnende mountainbikers. Toch wordt er ook een stuk in Lunteren gedeeld met de MTB-kinderroute.

MTB-Route Otterlo 18 km, 84 hoogtemeters

Startpunt: Otterlo Events, Mosselsepad 28, 6731 SM Otterlo

De MTB-route bij Otterlo kent veel hoogteverschillen dankzij de natuurgebieden in de regio. Voor de goede mountainbikers is er bij de Zanding een extra stukje route te nemen. Hier kom je op een extra technisch moeilijk gedeelte van de MTB-route, dat uiteraard goed wordt aangegeven met bordjes.

Officiële opening MTB-routes rondom Ede

Op 24 november 2020 zijn alle vier de vernieuwde MTB-routes rondom Ede geopend voor gebruik. Naast de aanwezigheid van de burgemeester, is ook de voorzitter van de KNWU aanwezig. De routes zijn daarmee officieel geopend. Meer informatie over deze toffe routes vind je op bezoek-ede.nl/mtb en mtbzuidveluwe.nl.

mtb-routes ede Otterlo lunteren
FietsroutesGelderlandMountainbikenNederlandTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.