Op zoek naar een actieve vakantie? Probeer eens bikepacken

door

De warme zomermaanden komen er weer aan. Het is dan ook hoog tijd om een vakantie te boeken! Ben je dit jaar juist op zoek naar een spanning? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf de touwtjes in handen te nemen! Als je een echte avonturier bent en op zoek bent naar een actieve vakantie vol spanning dan is bikepacken misschien een leuke optie voor je deze zomer. We hebben alles wat je moet weten over bikepacken voor je op een rijtje gezet! Begin je met bikepacken, lees dan zeker ook het artikel over bikepacking.

Bikepacken foto

Wat is bikepacken? 

Als je het gevoel van ultieme vrijheid wilt ervaren dan is bikepacking een hele leuke optie deze zomer. Wanneer je gaat bikepacken ga je eigenlijk op avontuur op de fiets met zo weinig mogelijk bagage. Je zorgt ervoor dat je alles bij je hebt wat essentieel is, de rest laat je lekker thuis. Zo heb je de mogelijkheid om zonder veel bagage en belemmeringen de wereld te ontdekken. Bikepackers gaan vaak op zoek naar afgelegen plekken om op ontdekkingstocht te kunnen gaan. Er wordt vooraf nog niet nagedacht over de slaapgelegenheden, veel bikepackers de nachten door in de natuur. Zo kun je gaan en staan waar je wilt! Vaak wordt alleen de duur van een tocht vooraf door bikepackers bepaald.

Wat heb je nodig voor bikepacken?

Zoals we eerder al zeiden is er niet veel nodig als je wilt gaan bikepacken, toch is een goede voorbereiding essentieel. Het doel is om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen, zodat dit je ook niet belemmerd als je lange afstanden gaat fietsen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je het nodige eten en drinken meeneemt. Ook kun je het beste goed materiaal, zoals een klein tentje en een slaapzak meenemen. Zo ben je op alle scenario’s voorbereid en kun je voor langere tijd in onbewoonde gebieden doorbrengen.

Check je gear

Natuurlijk is het ook van belang dat je een goede fiets meeneemt. Voordat je gaat bikepacken raden we je wel aan om een fiets nog even te laten controleren door een expert, zo verklein je de kans dat je onverwachte problemen zult hebben onderweg. Het kan ook handig zijn om een paar tools mee te nemen zodat je zelf je banden kunt plakken in een noodgeval. Daarnaast is ook kwalitatieve en mooie fietskleding van belang. Zorg dat de kleding je goed past en dat het lekker zit. Wanneer kleding niet lekker zit kan dit erg belemmerend zijn wanneer je nog uren wilt fietsen.

Kan jouw bikepack avontuur beginnen? Probeer het eerst wat korter en dichtbij huis. Zo is een bikepack-avontuur naar Osnabrücker Land echt een aanrader.

BikepackingTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.