Credits: Arjan Hofmann, Unsplash

De Fietsknoop app: nooit meer verdwalen tijdens een fietstocht

door

Het fietsknooppunten netwerk in Nederland wordt steeds uitgebreider en is al jaren een groot succes. Veel mensen volgen deze knooppunten en komen zo langs de mooiste plekjes van het land. Toch is het best nog weleens lastig om te onthouden welk knooppunt je nou precies volgt en welk knooppunt je als volgende wilt volgen. Verwarring ligt dan op de loer. Gelukkig is er al sinds enkele jaren de Fietsknoop app. Met deze app kun je van tevoren je routes plannen en eenvoudig langs de vele knooppunten navigeren. In dit artikel zetten we alle voordelen van deze app op een rijtje en leggen we uit waarom jij de Fietsknoop app op je telefoon moet zetten.

Credits: Amin Attia – Unsplash

De Fietsknoop app: alle voordelen op een rijtje

Met de Fietsknoop app heb je in één applicatie alle fietsknooppunten van Nederland tot je beschikking. De app biedt zelfs het fietsknooppuntennetwerk van België en de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen aan. Mocht je dus een uitstapje over de grens willen maken, dan kan dat dus ook. Natuurlijk heeft de app nog heel wat meer voordelen, die we hier voor je op een rijtje hebben gezet.

  • Gebruiksvriendelijkheid: de app kent een eenvoudige interface die ervoor zorgt dat je tijdens het fietsen gemakkelijk kunt navigeren. Daarnaast kun je gebruik maken van stapsgewijze navigatiebegeleiding, waardoor je niet verdwaalt tijdens je fietstocht.
  • Plan zelf je route: in de app kun je heel eenvoudig een eigen route plannen aan de hand van de fietsknooppunten.
  • Maak gebruik van bestaande routes: geen zin om zelf een route te plannen? De Fietsknoop app barst van de bestaande routes. Kies een populaire route of routes die door gebruikers als beste worden gewaardeerd.
  • Offline functionaliteit: handig als je even geen internet hebt: je kunt kaarten offline opslaan, waardoor je altijd toegang hebt tot je route.
  • Informatie over bezienswaardigheden en mooie plekjes: wil je graag weten welke plekken echt de moeite waard zijn? De Fietsknoop app geeft je informatie over bezienswaardigheden en geeft tips waar je het beste kunt pauzeren. Zo kun je echt in alle rust genieten van de mooiste plekjes van het land.
Van Gogh Fietsroute
Fotocredit: Jessica de Korte

Leer meer over de omgeving tijdens het fietsen

De Fietsknoop app werkt zowel op iOs als op Android en is al meer dan 2,5 miljoen keer gedownload. De app wordt dus om meerdere redenen erg gewaardeerd. Naast de informatie over bezienswaardigheden in de app kun je tegenwoordig ook met je telefoon in een handomdraai meer te weten komen over de omgeving. Zo lanceert Samsung deze maand de Samsung Galaxy S24 waarop voor het eerst de Circle to Search functionaliteit beschikbaar is. Zie je iets in de Fietsknoop app waar je meer info over wilt hebben, dan druk je langer op de startknop en kun je het item omcirkelen. Vervolgens krijg je daar dan Google zoekresultaten bij. Fiets je dus bijvoorbeeld langs een oud kasteel en ben je benieuwd hoe lang het daar al staat en wat het tegenwoordig voor functie heeft, dan omcirkel je die locatie in de Fietsknoop app. Zo krijg je meteen all nuttige informatie terwijl je gewoon in de omgeving van de Fietsknoop app blijft. Hoe handig is dat?

Met de Fietsknoop app verdwaal je nooit meer

De Fietsknoop app is een superhandige app die tijdens het fietsen eigenlijk niet mag ontbreken. Verdwalen of kaartlezen zijn dan ook verleden tijd als je deze app op je telefoon installeert. Dankzij de ingebouwde navigatie zul je niet zo snel verkeerd fietsen. Daarnaast biedt de app super veel leuke informatie over de route en de bezienswaardigheden waar je langs fietst. Installeren dus die app en fietsen maar.

Op zoek naar aanvullende apps om het navigeren op je fiets makkelijker te maken? Check dit overzicht van fietsnavigatie apps dan eens.
Fiets accessoiresGearTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.