Credits: Ruben Van Vreckem

Mont Netflix: wielrennen op de hoogste berg van België

door

Netflix dacht bij de introductie van het tweede seizoen van de serie Tour de France – Unchained: laten we eens gek doen. Zogezegd, zo gedaan: het hoogste punt van België is door Netflix met 7 meter verhoogd, zodat het een officiële berg is geworden. Voor de wielrenners is het beklimmen van Mont Netflix een unieke én tijdelijke kans. The Outdoors hoorde bij de exclusieve groep die als eerst Mont Netflix mocht beklimmen. Lees hieronder hoe uniek en verrassend het evenement was. Wil jij ook deelnemen? Je hebt nog tot 23 juni de tijd.

mont netflix wielrennen
Credits: Ruben Van Vreckem

Opening van Mont Netflix

Netflix opende op 13 juni Mont Netflix en The Outdoors was daar bij. Bij aankomst in het hotel, kreeg ik direct een mooi Mont Netflix-fietspak aangemeten. Dat pak legde ik nog even naast me neer, want de lunch stond al klaar. Nadat ik een fiets en helm in bruikleen kreeg, stonden we met een groep van circa 40 wielrenners klaar om te starten. De drone vloog boven ons, de cameraploeg in de pick-up truck was ready to go en de politiebegeleiding deed haar sirenes aan.

De opwarmronde was een rondje door Malmedy, waar we ervaarden hoe zorgeloos je als peloton onder politiebegeleiding door een drukke stad fietst. Op de hoek van de start van het segment stopten we, want Netflix laat niets aan het toeval over. Dus werden de camera’s nog even gecheckt voordat wij als eerste wielrenners het segment Mont Netflix opgingen.

Mont Netflix is een segment op Strava

Om Mont Netflix nog sterker op de kaart te zetten, is er in samenwerking met Strava een speciale challenge voor wielrenners. Het segment Mont Netflix biedt je de komende dagen kans om als King of Queen of the Mountain een door Tadej Pogaçar gesigneerd wielershirt te winnen. De start is in Malmedy en na 14,16 km en 358 hoogtemeters sta je op de (tijdelijke top) van België, die voor de gelegenheid maar liefst met 701 meter hoog is. Gemiddeld is het stijgingspercentage 2,5%. Durf jij de uitdaging aan op Mont Neftlix?

Tour de France – Unchained: over en voor wielrenners

Na het succesvolle eerste seizoen van de Netflix-hitserie Tour de France – Au cœur de peloton, is 11 juni het tweede seizoen uitgebracht: Tour de France – Unchained. In dit tweede seizoen krijgt de kijker nog meer unieke beelden te zien van de hoofdrolspelers tijdens de Tour de France. De schrikbarende valpartijen komen in beeld, de onderlinge strijd tussen Vingegaard en Pogaçar en het inzicht dat wielrenners ook humor hebben.

Na het bereiken van Mont Netflix werden we getrakteerd op meer kennis over de hitserie door een interview met regisseur Yann le Bourbouach en ex-wielrenner Steve Chainel. De bevlogenheid van de regisseur zegt al veel over je als kijker de serie beleeft. Tour de France – Unchained is voor de wielrenner een boeiende en gedramatiseerde terugblik en voorbereiding op de aanstaande Tour de France.

Netflix brengt Signal de Botrange naar een hoger niveau

Met Mont Netflix heeft Netflix met recht een unieke berg neergezet. Door het (voormalig) hoogste punt Signal de Botrange met 7 meter te verhogen, heeft België nu een berg van 701 meter hoog. Want vanaf 700 meter is een berg officieel een berg. Signal de Botrange trekt al menig toerist aan, dit zal de komende dagen alleen maar toenemen. Want de bijzondere constructie is maar tot 23 juni open voor publiek. Op de website van Mont Netflix staat meer informatie over deze unieke ervaring die je te wachten staat in de Belgische Ardennen.

Mont Netflix: het hoogste punt van België

Segment selecteren, drukken op opnemen en de pedalen op. Bij het startpunt van het segment maak ik deel uit van het peloton, 200 meter verder begeef ik me al in niemandsland. Ex-profwielrenners Jan Bakelants en Rick Zabel (zoon van legendarische Erik Zabel) racen voorbij. Het gezoem van hun banden maakt indruk. Talent op de fiets klinkt dus zo. Onderweg passeer ik borden met 10 km en 5 km tot de top. Eenmaal aangekomen schreeuwt een host me door de scherpe bochten van de unieke constructie. Het is gelukt: de top + 7 meter is gehaald. Nu tijd voor een herstelshake, alcoholvrij biertje en walking dinner: Netflix heeft het goed geregeld voor de aanwezigen op deze bijzondere dag.

Unieke kans met wielrennen op Mont Netflix

Is het zo zwaar als de Mont Ventoux? Nee, zeker niet. Maar de Mont Ventoux blijft nog wel even liggen. Mont Netflix wordt na 23 juni afgebouwd. Wielrennen is genieten van de natuur, mooie routes en bijzondere fietservaringen. Dat krijg je allemaal als je Mont Netflix bedwingt in de komende dagen. Pak je fiets en rij vanaf Malmedy omhoog naar een unieke ervaring!

ArdennenBelgiëDagtochtenEntertainmentEuropaFietsroutesTheBike.nlWielrennen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.