Top 5 Kerst fietscadeaus

door

Het kerstweekend staat weer bijna voor de deur. De periode van gezellig samenzijn met een overvloed aan eten, liefde en cadeaus. Misschien klinken deze avonden herkenbaar, die ene neef of je zus die elk jaar maar niet uitgepraat raakt over zijn of haar fietsavonturen. Zo iemand die spreekt over het halen van wattages of een volgende fietsavontuur naar een zonnige bestemming. Weet je niet wat je aan een fietsliefhebber moet geven? Geen nood, wij hebben een Top 5 lijstje samengesteld met uiteenlopende cadeaus en prijsklassen. Zo is er voor ieder wat wils.

Top 5 fietscadeaus tijdens de feestdagen

  1. Fietstassen
  2. Fietsreis
  3. Fietsboek
  4. Fietshandschoenen
  5. Fietsnavigatie

Fietstassen: Fjällräven/Specialized bikepacking tassen

Laten we maar meteen met een praktisch kerstcadeau beginnen: fietstassen. Hoe neem je anders alle presentjes mee naar huis? Tijdens een avontuurlijke bikepackingvakantie mogen kwalitatieve tassen niet ontbreken. Investeren in goede tassen is écht de moeite waard. Je koopt ze vaak maar één keer dus hier kun je je vriend of familie een heel groot plezier mee doen.

Onze aanrader: Fjällräven/Specialized bikepacking tassen

Wat ons betreft zijn de bikepacktassen van Fjällräven/Specialized een aanrader. Je bevestigt ze relatief gemakkelijk aan je fiets en ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Bovendien zijn verschillende tassen in verschillende maten verkrijgbaar. Controleer voor een frametas wel altijd de framemaat. Of bewaar voor de zekerheid het bonnetje.

Heb je een groot budget, dan kun je de hele reutemeteut in één keer geven maar ook voor een kleiner budget kun je al uit de voeten met bijvoorbeeld een snackpack of toptube bag. Tip: print als verrassing ook onze bikepacking paklijst uit en verstop deze in een van de tassen.

Je koopt ze heel eenvoudig op de website van Fjällräven. Een Snackpack heb je al vanaf €45,-

Fjallraven_Specialized_Bikepacking
Fotocredit: Specialized

Fietsreis | The Bike Trophy

Wil je echt uitpakken tijdens de feestdagen? Geef een vriend of vriendin dan een fietsreisje cadeau. Geen wekenlange toertocht, al kan dat natuurlijk ook, maar een weekendje naar een bike event. Fiets evenementen schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo’n samenzijn met gelijkgestemden brengt iets moois met zich mee. Het is daarom een perfect cadeau om te geven. Vergeet niet jezelf ook uit te nodigen.

Onze aanrader: The Bike Trophy

Tijdens The Bike Trophy geniet je drie dagen lang van fietsen en doldwaas vermaak in de Belgische Ardennen. Muziek, gastronomie en bovenal hele verrassende fietsroutes om te ontdekken op je gravel- of mountainbike. We schreven eerder al een artikel over dit geniale bike event. Inschrijvingen zijn geopend. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Boek je tickets hier

The Bike Trophy
Fotocredit: The Bike Throphy (Siliquini)

Fietsboek | Omstreken: een ode aan het beste fietsland ter wereld

Harde cadeaus doen het altijd goed tijdens de feestdagen. Een boek is wat dat betreft een echte klassieker. In een goed boek kun je eindeloos verdwalen. Het inspireert en zet soms zelfs in beweging. Drie eigenschappen waar een goed fietsboek wat ons betreft aan moet voldoen.

Onze aanrader: Omstreken: een ode aan het beste fietsland ter wereld.

Spoiler alert: het beste fietsland is natuurlijk ons eigen koude kikkerlandje. Een van de auteurs, Merijn Heijne, hebben we tijdens een persreis in Vlaams-Brabant leren kennen. Bescheiden als hij is zouden we over hem al een boek kunnen schrijven.

Het boek Omstreken laat met 200 prachtige beelden zien wat Nederland zo mooi maakt. Zo prachtig gewoon. Ieder hoofdstuk begint met een quote en eindigt met een speciaal voor het boek gemaakte fietsroute. De combinatie van de quotes en de foto’s is een feest der herkenning voor elke fietser. Bij ieder beeld denk je: “daar heb ik ook gefietst”, maar niets blijkt vaak minder waar. Bij het lezen van Omstreken krijg je zin om de fiets te pakken, welk jaargetijde het ook is. Download de routes uit het boek naar je GPS en ervaar hoe mooi ons land kan zijn.

Voor €29,90 ligt Omstreken op je deurmat. Verzendkosten zijn gratis. Bestel hem hier.

Boek Omstreken cover

Fietshandschoenen | AGU Merino Knit waterproof

Tijdens de wintermaanden wil je er warmpjes bijzitten. Ook op de fiets. Ik denk dat Wim Hof ze niet zal dragen, maar voor de gemiddelde fietser zijn fietshandschoenen onmisbaar. Gezien de aantrekkelijke prijs is het ook nog eens een leuk cadeau om te geven. Je hebt zelfs de keuze om voor winterhandschoenen te gaan, of korte fietshandschoenen voor zomerse tochten. Voordeel van de korte handschoenen is dat je er gemakkelijk cadeaus mee kunt openmaken.

Onze aanrader: AGU Merino Knit waterproof

Omdat we de koude wintermaanden tegemoet treden leek het ons verstandig om winterhandschoenen aan te bevelen. Zelf rijd ik met AGU Merino Knit. Deze fietshandschoenen hebben me op mijn fietsreis door Spanje enorm geholpen. Ze zijn waterproof en ademen uitstekend. Bovendien zit er grip aan de binnenkant waardoor het geen invloed heeft op je schakelen. Alsof dat nog niet genoeg was, kon ik de touchscreen van mijn fietsnavigatie blijven gebruiken. Kortom, een hele solide fietshandschoen voor temperaturen rond het vriespunt.

Bestel ze op de website van AGU voor €55,-

handschoenen en nekwarmer

Fietsnavigatie | ROX 12.1 EVO

We sluiten de lijst af met een knaller. Want ja, voor een beetje fietsnavigatie moet je wat dieper in de buidel tasten, maar een goeie fiets-GPS helpt je de wereld zorgeloos te ontdekken. Je kunt zeggen dat het avontuur begint wanneer de navigatie het begeeft maar eerlijk is eerlijk, er is niets zo vervelend als een navigatie met slechte verbinding of een korte batterijduur. Zeker als je in the middle of nowhere staat. Een betrouwbare fietsnavigatie is zijn geld wat dat betreft dubbel en dwars waard.

Onze aanrader: ROX 12.1 EVO fietsnavigatie

Onze eigen Steven Goes heeft recent de ROX 12.1 EVO getest. De nieuwst ROX fietscomputer biedt personalisatie en intuïtieve navigatie. Via de app zijn aanpassingen nog eenvoudiger, inclusief kleurcodering voor een persoonlijke touch. Met name de personalisatie van de schermweergave in combinatie met de kleuren is voor mij echt een meerwaarde. De ROX 12.1 EVO is veelzijdig, ondersteunt e-bikes, indoor cycling, en externe apps zoals Komoot en Strava, waardoor het een krachtige en flexibele fietspartner is. Kortom, Steven is razend enthousiast!

Bestel hem op Bol.com voor €339

ROX 12.1 Evo

Fijne feestdagen

De meeste fietscadeaus zijn redelijk aan de prijs. Een surprise cadeautje van €10 heb je niet snel gevonden. Onthoud dat wanneer je een fietscadeau geeft, je investeert in jarenlang fietsplezier. Het vraagt om een andere mindset, maar wel een gericht op de toekomst. Maak er hele fijne feestdagen van het komende jaar en neem deze Kerstgedachte mee voor volgend jaar.

AGUEntertainmentFiets accessoiresFietskledingFjällrävenSpecializedTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.