Deze fietsroutes in Nederland wil jij niet missen tijdens de Wereld Fietsdag

door

We groeien er mee op en het is onderhand ook onderdeel van onze cultuur te noemen. We hebben het natuurlijk over fietsen. Als klein kind begin je met een stepfietsje, om daarna door te gaan naar een fiets met zijwieltjes en jaren later is fietsen net zo automatisch geworden als ademhalen. Op dit moment zijn er ongeveer 23 miljoen fietsen aanwezig in Nederland, dat zijn er meer dan de 17,44 miljoen mensen die in Nederland wonen. Met al die fietsen en onze mooie natuur in Nederland zijn er dan ook een hele hoop mooie fietsroutes te vinden tegenwoordig. Wij hebben een selectie gemaakt van fietsroutes door Nederland die jij een keer gereden moet hebben.

fietsen in Brabant
Brabants Fietscafé – Kasteel Heeswijk

Rijdt deze fietsroutes in Nederland tijdens Wereld Fietsdag

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen, dat doen we graag hier in Nederland. Voor ons is fietsen heel vanzelfsprekend maar buiten Nederland is dat niet altijd het geval. Dit heeft onder andere te maken met gevaarlijke en drukke wegen. De Verenigde Naties heeft daarom 3 juni uitgeroepen tot Wereld Fietsdag. Op deze dag worden alle positieve kenmerken van het fietsen gepromoot. Het is een gezonde activiteit, een duurzame manier van vervoer en daarnaast ook een redelijk goedkope activiteit, waardoor het voor veel mensen beschikbaar is. Wij willen zelf deze dag vieren door een aantal fietsroutes door Nederland met jullie te delen. Zo kun je weer inspiratie opdoen voor jouw volgende fietstocht door Nederland. Als je zelf nog leuke fietsroutes door Nederland kent die goed in dit lijstje passen, dan horen we ze graag.

Fietsroute Regio Eetbaar Nijmegen

Nijmegen staat bekend als één van de groenste steden van Nederland. Dit zorgt voor een mooi plaatje en de perfect plek voor een mooie fietstocht. Met wel 50 fietsroutes is er in ieder geval keuze genoeg. Eén van de routes die wij aanraden is de fietsroute door Regio Eetbaar Nijmegen. Deze fietsroute is 43 kilometer lang en brengt je langs 20 natuurinclusieve landbouwlocaties. Langs de route vind je bordjes met een QR code die je kunt scannen om meer te weten te komen over de locaties waar je langs fietst. Een leuke en interactieve tocht dus. Lees hier meer over de fietsroute Regio Eetbaar Nijmegen.

Een enclave fietstocht door het bijzondere grensdorp Baarle

Voor de volgende fietsroute in Nederland gaan we een stukje zuidelijker, namelijk naar Baarle. Doordat Baarle een Nederlandse, Baarle-Nassau, en een Belgische, Baarle-Hertog, gemeente heeft, wordt dit een enclave dorpje genoemd. Hier is op ingespeeld door een enclave fietsroute te maken. De fietsroute loopt dus door zowel Nederland als België. De tocht is in totaal 50 kilometer lang waarbij je verschillende dorpen passeert. Je fietst onder andere langs Zondereigen, Wortel, Castelré, Ulicoten en natuurlijk Baarle-Nassau/Hertog. Vind je 50 kilometer net te lang, dan is het ook mogelijk om een verkorte versie van de fietstocht de fietsen. Deze versie is 40 kilometer lang. Lees hier meer over de enclave fietstocht door Baarle.

Een fietstocht van vestingstad naar vestingstad in Oost-Brabant

Eén van de fietsroutes in Nederland die je echt niet wilt missen is een fietstocht langs verschillende vestingsteden in Oost-Brabant. Een tijdje terug namen wij je mee op deze fietsroute langs onder andere de vestingstadjes Ravenstein, Grave en de kleinste van Brabant; Megen. Deze diverse route neemt je mee terug in de tijd naar de knusse straatjes en authentieke huizen die in de vestingsteden te vinden zijn. De fietsroute is een knooppuntenroute. De route heeft 26 knooppunten, en is in totaal 55 kilometer lang. Je leest hier meer over onze tips en ervaring van de vestingsteden fietsroute.

Mountainbike fietsroutes in Nederland: Ede, Lunteren en Otterlo

Ben jij meer van het mountainbiken dan hebben we de volgende fietsroutes in Nederland voor je klaarstaan. In Ede, Lunteren en Otterlo vind je namelijk bij elke plaats een mooie mountainbikeroute. Het leuke van deze mountainbikeroutes is dat je ze aan elkaar kunt koppelen. Op deze manier creëer je een hele toffe mountainbiketrail door Zuid Veluwe. Koppel je de routes aan elkaar dan kom je uit op een route van 86,5 kilometer. Dat wordt dus even benen trainen voordat je hieraan begint. Aan de andere kant krijg je daar wel een hele hoop mooie natuur voor terug. Je leest hier meer over de mountainbike routes in Ede, Lunteren en Otterlo.

Vier culinaire fietsroutes in het mooie Brabant

We sluiten het lijstje met fietsroutes in Nederland af met een aantal culinaire fietsroutes in Brabant. Denk aan streekproducten, hippe foodmarkets en duurzame ondernemingen. Je komt het allemaal tegen op de vier fietsroutes. Wat is er nou beter dan de omgeving ontdekken, een lekker hapje en drankje tussendoor en een lekker rondje fietsen. De vier routes liggen tussen de 35 en 70 kilometer en liggen door heel Brabant verspreid. Genoeg keus dus voor een mooi rondje Brabant. Je leest hier meer over de verschillende culinaire fietsroutes in Brabant.

DagtochtenFietsroutesNederlandTheBike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.