Fotocredit: CNTB - Josko Fabris

Terugblik: dit waren de 3 beste fietsbestemmingen van 2023

door

Het nieuwe jaar beginnen wij het liefst met een terugblik. Want wat hebben we het afgelopen jaar toch veel gepubliceerd. Van de nieuwste fietskleding tot aan gadgets en van de beste fietsen tot aan de meest bijzondere bestemmingen. Die laatste willen we kort toelichten. Hopelijk geeft het je inspiratie om je fietsreis voor 2024 te ontwerpen. Dit is onze top 3 van de beste fietsbestemmingen van het afgelopen jaar.

Top 3 beste fietsbestemmingen van 2023

  1. Zuid-Limburg
  2. Kroatië
  3. Moezel (Duitsland)

1. Verhalende fietsroutes in Zuid-Limburg

Voor fietsliefhebbers is Zuid-Limburg een prachtig toevluchtsoord. Misschien zelfs de heilige graal in Nederland. Deze bestemming mag dan ook niet ontbreken. De glooiende landschappen en het bourgondische karakter, het straalt iets bijzonders uit. Het vertelt een verhaal. Over eeuwenoude tradities en de rijke geschiedenis van de mijnbouw. Van stadswallen en stadspoorten tot aan paden langs kabbelende riviertjes. Hoogste tijd om 4 fantastische fietsroutes in Zuid-Limburg onder de aandacht te brengen. Iedere route met een eigen karakter.

Lees het artikel: 4 FIETSROUTES IN ZUID-LIMBURG

2. Fietsen in Kroatië

De volgende bestemming deed op onze socials wat stof opwaaien. Juist door de vele reacties hoort dit land in ons rijtje thuis. Het staat voor avontuur. Bij Kroatië denk je aan water. Aan de machtig mooie kustlijnen en de vele eilanden. Zeilen tot je een ons weegt en vervolgens aanmeren bij een idyllisch haventje om je rijkelijk te laten verwennen door lokale lekkernijen. Of wat dacht je van de binnenlandse wateren zoals de wereldberoemde Plitvicemeren en Krka Watervallen. Stuk voor stuk must-sees, maar Kroatië heeft zoveel meer!

Lees het artikel: KROATIË HEEFT ALLES VOOR DE FIETSLIEFHEBBER of het artikel van onze reporter Steven over zijn ervaring met de Amazone of Europe bike trail.

Fietsen in Kroatië bij Omis
Fotocredit: CNTB – Ivan Sardi

3. Ultiem fietsen langs de Moezel

Wij houden van toegankelijke bestemmingen. De Moezel is daar het perfecte voorbeeld van en daarmee maakt het onze lijst compleet. Fietsen langs de Moezel is voor veel fietsliefhebbers een droom die uitkomt. De regio leent zich perfect om wandelend of fietsend ontdekt te worden door de mensen die graag genieten van het verfijnde leven. Naast dat het lekker dicht bij Nederland is, heeft de Moezel-regio tal van fantastische voordelen. Zo staat de regio bekend om de wijncultuur, het adembenemende rivierlandschap en de heerlijke gastronomie. Je fietst hier dus werkelijk in een droom die uitkomt. Maar waar moet je zijn? Dit zijn onze tips over fietsen langs de Moezel en door de Moezel-regio.

Lees het artikel: ULTIEM FIETSEN LANGS DE MOEZEL

Fietsen langs de Moezel, door de wijngaarden
Foto Mosellandtouristik GmbH – C. Arnoldi

Top fietsbestemming 2024

Het komende jaar trekken wij weer door heel Europa en houden je op de hoogte van de meest bijzondere fietsreizen. Hopelijk geeft dit lijstje een voorzet voor wat 2024 jou gaat brengen. Fiets je een van de routes die genomineerd zijn voor de fietsroute van het jaar 2024? Of trek je er solo op uit over nog onontdekte paden? Wat ook moge zijn, namens alle reporters wensen wij jou een heel sportief en gezond nieuw jaar.

BikepackingDuitslandEuropaFietsvakantieNederlandTheBike.nlTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.